19:15, pet, 26. Apr

Kazenski postopek zoper Muršičevo bo stekel





Poslanci so pretekli torek dali dovoljenje za začetek kazenskega postopka zoper poslanko SD Bojano Muršič.  Gre za sodno preiskavo, ki jo pred Okrožnim sodiščem v Mariboru zahteva mariborsko tožilstvo zaradi naročila flis jopic za stranko iz proračuna ruške občine, kar smo razkrili na BK TV.

Bojana Muršič je kot podpredsednica DZ odstopila v ponedeljek.

Spomnimo: Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa je pojasnil, da je pristojni državni tožilec zahtevo za preiskavo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in suma ponareditve ali uničevanja poslovnih listin, poleg Muršičeve vložil še zoper eno osebo. “Preiskovalni sodnik še ni izdal sklepa o opravi preiskave, saj mora pred odločanjem pridobiti mnenje državnega zbora o morebitnem odvzemu poslanske imunitete,” je še pojasnil Šketa.

Kot sledi iz sporočila službe DZ za odnose z javnostmi, gre za dovoljenje za začetek kazenskega postopka zoper poslanko zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in kaznivega dejanja napeljevanja h kaznivemu dejanju ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Muršičeva maja odstopila s položaja

Muršičeva je maja po razkritju, da je z občinskim denarjem kupila za dobrih 600 evrov jopic iz flisa za svojo stranko, odstopila s položaja podpredsednice DZ in članice občinskega sveta občine Ruše. Na naročilnici je namreč bilo navedeno, da za svetniško skupino svoje stranke naroča pisarniški material, dejansko pa je šlo za naročilo jopic za stranko.

rdeči flisi

Muršičeva je tedaj zatrdila, da niti evra denarja ni porabila v lastno korist. Priznala pa je, da je bil nakup jopic neskladen s pravilniki.

Poslanci so bili o tem, da se Muršičevi imuniteta ne podeli, soglasni.

Če vas morda zanima, preberite tudi:

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.