03:07, sre, 22. Maj

Juš Markač v Istambul na EP





Slovenska karate elita se je pred evropskim prvenstvom v Istambulu za pet dni zbrala na Čatežu za zaključne priprave: v ekipi tudi Juš Markać iz Selnice ob Dravi.

KARATE - JUS MARKAC - KK SELNICA OB DRAVI (1)

Slovenska reprezentanca se je pred mesecm dni z dvema medaljama odlično izkazala na balkanskem prvenstvu: v polsrednji kategoriji (do 67 kg) je bron osvojil Mladen Railič (Piran), v poltežki kategoriji (do 84 kg) pa Juš Markač iz karate kluba Selnica ob Dravi.

V pripravah za naslednji veliki izziv: nastop na evropskem prvenstvu ta teden v Istambulu so se reprezentanti zbrali na petdnevne priprave na Čatežu ob Savi, kjer so v telovadnici KS poimenovi ‘Karate butik’, opravili zadnje skupinske priprave pred nastopom na EP v Turčiji.

Reprezentanco vodi Matjaž Končina ob pomoči Draga Rističa in Bora Dereanija, v ekipi pa je kar 14 tekmovalk in tekmovalcev, ki bodo tekmovali tako v posamični, kot v ekipni konkurenci: v bojih in katah, nekateri med njimi pa bodo nastopil tako posanično, kot za ekipo: Tjaša Ristić (-61, ekipa), Lina Pušnik (-68, ekipa), Kaja Budič (+68, ekipa), Kati Florjančič (ekipa), Mladen Railić (-67 kg), Rem Marić (-75 kg, ekipa), Juš Markač (-84, ekipa), Sebastjan Budihna (+84 kg, ekipa), Matija Matijević (ekipa), Filip Španbauer (ekipa), Luka Deberšek (ekipa), Danijel Rihtarič (ekipa). V katah bosta nastopila Nastja Galič in Aljaž Klaneček.

Slovenski karate reprezentanti so bili nad pogoji dela v ‘Karate Butiku’ na Čatežu navdušeni, prav tako nad možnostmi atletskih priprav, kakor tudi s sproščanjem med plavanjem v Čateških toplicah. Tako si je Čatež dokončno utrdil ime med slovitimi slovenskimi karate kraji – tudi zaradi prvega karate butika!
Matjaž Končina, vodja reprezentance, je povedal: »Ekipa je odlično pripravljena, pogoji so odlični, vsi smo zelo motivirani tako za posamične kot za ekipne nastope! Imamo nekaj manjših poškodb, forma je dobra in jo stopnjujemo! Želim, da se v teh preostalih dnevih posvetimo samo izzivu tekmovanja leta, ki je pred nami, na Čatežu pa nam je to uspelo v veliki meri! Želimo ponoviti uspehe z balkanskega prvenstva, kjer sta Markač in Railič osvojila dve medalji, morda pa nam tokrat uspe tudi seči stopničko više,« pravi vodja reprezentance, tudi sam nekoč vrhunski tekmovalec in danes vodilni trener mlade generacije!

Upajmo da so priprave na Čatežu dale navdih vsem tekmovalcem, še posebej pa glavnemu favoritu za medaljo iz Štajerske: Juš Markaču, tekmovalcu KK Selnic ob Dravi, najsi bo to v bojih posamično ali ekipno, ki trdi: »Vrhunsko sem pripravljen, dal bom vse od sebe!«

Foto: Veljko Jukič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.