01:23, pon, 20. Maj

Izteka se drugi prijavni rok za vpis na univerze





Na slovenskih visokošolskih zavodih se danes izteka drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij za študijsko leto 2016/17. Skupaj je razpisanih 8433 vpisnih mest, in sicer 5314 za redni in 3119 mest za izredni študij. Vpis sprejetih v drugem roku bo potekal od 26. do 29. septembra.

Foto: STA
Foto: STA

Prijava za vpis poteka preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/prijava. Drugo prijavo lahko oddajo kandidati, ki niso oddali prve prijave ali s prvo prijavo niso bili nikamor sprejeti.

Izjemoma se lahko prijavijo tudi kandidati, ki so oddali prvo prijavo in bili v prvem roku sprejeti, če imajo za to upravičen razlog. O tem odloči komisija pristojne visokošolske prijavno-informacijske službe na osnovi pisne prošnje z dokazili, ki jo kandidat pošlje skupaj s prijavo.

V prvem roku je bilo sicer na želene visokošolske zavode sprejetih 11.123 kandidatov od skupno 15.155 prijavljenih.

Podatki o še prostih vpisnih mestih so objavljeni na spletnih straneh univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in v Novi Gorici, visokošolskih zavodov ter ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kandidati bodo prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka v drugem roku najpozneje do 23. septembra.

Tretji prijavni rok pa bo potekal med 1. in 3. oktobrom in je namenjen tistim, ki se v prvem in drugem prijavnem roku v izbirnem postopku niso uvrstili v nobenega od študijskih programov.

Na spletnih straneh višješolskih prijavnih služb in višjih strokovnih šol so že objavljeni podatki o prostih mestih na višjih strokovnih šolah. Tam se bo danes pričel drugi prijavni rok za vpis v višješolske študijske programe za novo študijsko leto, ki bo potekal do 2. septembra. Na voljo je 11.069 vpisnih mest, in sicer 8424 za redni in 2645 za izredni študij.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.