17:57, pon, 6. Maj

Izrekel sožalje ob smrti policistov





Notranji minister Gregor Virant je na družbenem omrežju Twitter izrekel sožalje svojcem policistov, umrlih v današnji prometni nesreči na štajerski avtocesti. V trčenju tovornjaka in kombija sta umrla dva zaposlena na PU Murska Sobota. Ena oseba je v kritičnem stanju, štirje so lažje poškodovani. Posledice prometne nesreče so že odstranili.

Po informacijah prometno-informacijskega centra so na avtocesti med Slovensko Bistrico-jug in Slovenskimi Konjicami zaradi omenjene prometne nesreče še vedno zastoji. Zastoji so tudi na stari cesti skozi Slovensko Bistrico.

virant

Nesreča se je zgodila danes okoli 7.30 pri viaduktu Preloge. Policisti so kraj zavarovali, preiskava okoliščin nesreče pa še poteka. Na kraju nesreče sta tudi preiskovalna sodnica in preiskovalni tožilec, medtem ko so reševalci poškodovane že oskrbeli in kraj nesreče zapustili.

Kaj je vzrok nesreče, se torej še ne ve. Po poročanju nekaterih medijev se je kombi, v katerem so bili policisti, iz neznanega razloga ustavil na odstavnem pasu. Nato je vanje trčil tovornjak. Sicer pa naj bi se policisti odpravljali na obeležje v spomin na gorske reševalce, ki so 10. junija 1997 umrli na usposabljanju v Turskem žlebu nad Okrešljem.

Policija prosi vse očividce današnje prometne nesreče, da pomagajo z informacijami in pokličejo na številko 113.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.