13:41, pet, 3. Maj

Izredne vremenske razmere ovirajo tudi odvoz odpadkov





Zaradi izrednih vremenskih razmer, predvsem polomljenega drevja, ki leži na cestah, je v Mariboru in širši okolici na nekaterih območjih otežen odvoz odpadkov. Naše ekipe se trudijo, da odpadke poberejo po urniku iz vseh v odvoz vključenih gospodinjstev, vendar ponekod okoliščine onemogočajo dostop vozil do prevzemnih mest. Varnost zaposlenih je na prvem mestu, zato tudi v naslednjih dneh prosijo za razumevanje, v kolikor bodo vaše posode ostale neizpraznjene.

Led in žled prav tako povzročata težave na samih posodah za odpadke, ki se nahajajo v gospodinjstvih, kakor tudi na zbiralnicah ločenih frakcij oziroma ekoloških otokih. To je dodaten razlog, da posode niso izpraznjene. Glede na aktualno vremensko napoved naj bi se stanje izboljšalo proti koncu tedna, tako da v podjetju pričakujejo, da bodo od takrat dalje lahko zagotovili nemoteno terensko delo.

Zahvaljujejo se vsem razumevajočim strankam, ki ste jih s klici v podjetje obvestili, da je na njihovem območju dostop za njihova vozila nemogoč in opozorila, naj se njihove ekipe ne odpravljajo na njihov teren.

Obveščamo vas tudi, da zbirni centri Snage v občinah, kjer opravljajo javno gospodarsko službo zbiranja in ravnanja z odpadki, delujejo nemoteno in da lahko zeleni obrez, ki ga bo zaradi zlomljenih drevesnih vej precej, brezplačno oddate v najbližji zbirni center, v kolikor na vhodu v zbirni center s položnico, ki ni starejša od treh mesecev, dokažete, da ste vključeni v sistem ravnanja z odpadki v vaši občini.

DSC_4622

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.