17:31, ned, 5. Maj

“Intermezzo” na odru realnih življenjskih situacij





Intermezzo je plesno – igralska predstava, ki je nastala v okviru projekta diplomske naloge Tjaše Predan in Nejka Petra Levaka, na Akademiji za ples.

Zgodba znotraj predstave se dogaja med žensko in moškim-parom, katerega odnos temelji predvsem na kontrastih, njunih vzponih in padcih ter na njunem medsebojnem gibalnem in verbalnem sporazumevanju. Njuna ljubezen je dovolj močna, da ostaja primarno življenjsko vodilo, a hkrati prešibka, da bi premagala vse ovire. Tako se vse od njunega prvega skupnega trenutka, pa vse do zadnjega, zapleta v vrhunce strasti, tegob in konfliktov.

“Intermezzo je predstava, ki izpostavlja realne življenjske situacije,” sta povedala avtorja Tjaša Predan in Nejko Peter Levak.

10608294_514104858720900_4504691252160291914_o

Druge novice

Comment

  • Marko Čepe

    27 avgusta, 2014

    Predstava je zelo lepa, profesionalno odigrana. Prikazuje realno življenje dveh zaljubljencev, ki se ponovno srečata po 12-ih letih, se ponovno zaljubita, poročita in živita normalno življenje, doživljata vzpone in padce, uspehe in razočaranja. Konec je precej žalosten. Njuno skupno življenje postaja vse bolj samoumevno, njuni poti se počasi ločujeta, vse dokler ona ne umre in zadnje kar sta spregovorila med seboj je bil prepir.

    Predstava kot tudi sama zgodba sta vredni pohvale. Veliko pove o tem, kako samoumevni si postanemo, koliko besed izgovorimo, koliko dejanj storimo, ali pa bi jih morali, pa jih ne, na koncu pa nas prehiti usoda in nam je žal.

    Nejko in Tjaša, hvala vama za to predstavo. Res je odlična.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.