18:51, sob, 18. Maj

Gremo na prvi rok 2015





Študentski svet Univerze v Mariboru tudi letos vabi, da »Gremo na prvi rok 2015«, ki bo v torek, 13. oktobra 2015, od 21. ure naprej v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

image002

Ponovno je tukaj oktober – mesec, ko se študentje vrnejo na fakultete in ko predavalnice, univerzo in mesto napolnijo s svežo energijo, trači in novimi pričakovanji. Vsak začetek študijskega leta mora biti nekaj edinstvenega, saj bo študij hitro prinesel mnoge izzive ter odpiral zanimiva vprašanja.

Prav je, da se študentje pred tem spoznajo in sprostijo ob dobri glasbi ter si naberejo motivacijo za nadaljnje opravljanje obveznosti. S tem namenom Študentski svet Univerze v Mariboru organizira tradicionalni koncert, ki bo potekal v torek, 13. oktobra v UŠC Leona Štuklja, s pričetkom ob 21. uri.

Nastopili bodo: Earth Shock, Nude, Big Foot Mama in skupina Kingston. Podrobnosti najdete na www.gremo-na-prvi-rok.si.

Maja Žibert, predsednica Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je ob bližajočem se dogodku povedala: »Ponosno vam povem, da se tradicija Gremo na prvi rok nadaljuje. Letos bodo izpitna vprašanja postavljali Nude, Big Foot Mama in skupina Kingston, za začetne tone in vibracije pa bo poskrbela študentska predskupina Earth Shock. Tako druženje ima večji pomen kot le sprostitev ob glasbi. Predvsem bruce želimo spodbuditi k druženju in jim pokazati, kaj pomeni biti študent Univerze v Mariboru, ko po počitnicah srečaš svoje kolege iz študentskih vrst in se sprostiš na »prvem roku.«

»Gremo na prvi rok« že več let zapored ne mine brez humanitarne note. Študentje mariborske univerze se bodo letos ponovno združili v akciji »Študenti za študente«, kjer bodo z enkratno denarno pomočjo pomagali socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Komu bo pomoč dodeljena je podrobneje opisano v razpisu. Vstopnina, ki znaša 2€, bo v celoti namenjena za to akcijo.

Špela Mlakar, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM, je pojasnila namen in potek humanitarne akcije: »Študentski svet že kar nekaj let skrbi, da študenti ob nepozabni zabavi naredimo tudi nekaj dobrega. V preteklosti smo sodelovali z Društvom študentov invalidov Slovenije ter izboljšali pogoje za študente Univerze v Mariboru, povezali pa smo se tudi z nacionalnim gibanjem »Še vedno vozim, vendar ne hodim«. Letos se bomo že tretje leto združili v akciji »Študenti za študente« in celoten izkupiček od vstopnic, ki so na voljo po ceni 2€, namenili socialno šibkejšim študentom, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo študentske obveznosti. Z našo akcijo jim želimo v obliki enkratne denarne pomoči malce olajšati študentske dni. Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru, zainteresirani kandidati pa se lahko prijavijo do 23. oktobra 2015.«

Vstopnice za prireditev je možno kupiti na fakultetah Univerze v Mariboru, kot tudi v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.