09:00, pet, 3. Maj

Gremo na prvi rok 2014





Na današnji novinarski konferenci so predstavniki Študentskega sveta (ŠS) Univerze v Mariboru predstavili podrobnosti tradicionalne prireditve ob pričetku novega študijskega leta “Gremo na prvi rok 2014″. Tako Študentski svet Univerze v Mariboru z vsakoletnim druženjem zagotovi sunek energije, ki jo potrebujejo študentje za vstop v novo študijsko leto.

Po besedah Roka Hržiča, prorektor za študentska vprašanja UM Preden si bodo pred pričetkom študijskih dogodivščin, privoščili odlično druženje s starimi in novimi prijatelji. “V torek, 14. oktobra, od 21. ure naprej se obeta tradicionalen dogodek “Gremo na prvi rok 2014″.” je dodal Hržič.

gremo na 1. rok (2)

Množico študentov bodo letos zabavali Nina Pušlar in skupine Dan D, Tabu in Rock Partyzani.
Podrobnosti programa najdete na www.gremo-na-prvi-rok.si.

O bližajočem bližajočem se dogodku pa Hržič dodaja: “V veliko veselje mi je, da lahko z vami delim nekaj informacij o enem izmed naših osrednjih projektov – prireditvi Gremo na prvi rok 2014. Tudi v letošnjem letu se je Študentski svet Univerze v Mariboru odločil, da organizira ta koncert, ki bo potekal 14. oktobra v UŠC Leona Štuklja, s pričetkom ob 21. uri. Ponovno smo pripravili nepozabno izkušnjo z veliko znanimi izvajalci. Do zgodnjih jutranjih ur nas bodo zabavali Dan D, Tabu, Nina Pušlar in Rock Partyzani. Namen koncerta je dvojen. V prvi vrsti želimo naše študente in pa predvsem bruce spodbuditi k druženju, tudi med fakultetami, jim dati pozitivno energijo in pokazati kaj pomeni biti študent Univerze v Mariboru. Po drugi strani, pa ima ta projekt tudi zelo pomembno humanitarno oz. dobrodelno noto.”

“Gremo na prvi rok” že nekaj let ne mine tudi brez humanitarne note. Študentje mariborske univerze se bodo tokrat združili v akciji “Študenti za študente”, kjer bodo z enkratno denarno pomočjo pomagali socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Komu bo pomoč dodeljena je podrobneje opisano v razpisu. Tako bo vstopnina, ki bo, tako v predprodaji kot na dan prireditve, znašala 2 EUR, v celoti namenjena za to akcijo.

Pia Klobučar, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM, je pojasnila namen in potek humanitarne akcije “Študenti za študente”: “Študentski svet je zares pozoren na dogajanje med študenti in okrog njih, zato se trudimo delati tudi na področju sociale. Ta prireditev že vrsto let ne mine brez humanitarne oz. dobrodelne note – v preteklosti smo sodelovali že z Društvom študentov invalidov Slovenije ter izboljšali pogoje za študente Univerze v Mariboru, povezali pa smo se tudi z nacionalnim gibanjem »Še vedno vozim, vendar ne hodim«. Že drugo leto zapored se bomo združili v akciji »Študenti za študente«, v kateri bomo študentom namenili enkratno denarno pomoč. Celoten izkupiček od vstopnic, ki so na voljo po simbolični ceni 2 EUR, bo namenjen za to akcijo. Upamo, da bomo vsaj za odtenek lepše obarvali študijski proces tistim, ki so pomoči potrebni. Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru, zainteresirani kandidati pa se lahko prijavijo do 22. oktobra. Želimo si dokazati, da poleg te neizmerne energije študenti premoremo tudi vrline sočutnih in empatičnih ljudi.”

Vstopnice za prireditev je možno kupiti na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru kot tudi v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.