22:36, tor, 7. Maj

Gajser zmagovalec VN Lombardije





Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec velike nagrade Lombardije v Mantovi. Na dirki za svetovno prvenstvo je bil Gajser v razredu MXGP dvakrat prvi. Slovenski šampion je v skupnem seštevku močno povečal prednost pred prvim zasledovalcem Italijanom Antoniom Cairolijem, ki zaostaja 92 točk.

V prvi vožnji današnjega dne je bil drugi Belgijec Clement Desalle, tretji pa Francoz Paulin Gautier. V drugo sta Gajserju v hrbet gledala Gautier, tretji je bil Italijan Antonio Cairoli. Jernej Irt je bil v prvi vožnji 27., v drugi pa 26. Skupno je bil 27.

Gajser je z novo suvereno zmago, že sedmo v sezoni 2016, tako stopil še stopnico bližje naslovu svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP. Poleg Gajserja je v Mantovi od slovenskih tekmovalcev nastopil še Jernej Irt. Klemen Gerčar in Peter Irt okrevata po poškodbah in sta dirko izpustila. Na dirki je manjkal tudi poškodovani Francoz Romain Febvre, v prvi polovici sezone Gajserjev največji tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka.

Tim Gajser, foto STA

Druga vožnja je bila razburljiva, mislim da najtežja v celotni sezoni, na trenutke skoraj nekoliko ‘umazana’, s Cairolijem sva se odlično borila. Zadovoljen sem z današnjo dirko. Navijači so ustvarili izjemno vzdušje, hvala vsem za podporo,” je po dirki z nasmeškom na obrazu dejal zadovoljni Gajser, ki je po dveh odličnih predstavah osvojil že sedmo zmago letos in novih petdeset točk.

Gajser je z novimi 50 točkami po 12 dirkah pri 532, Cairoli jih ima 440, Francoz Romain Febvre, ki je zadnji dve dirki izpustil zaradi poškodbe, pa jih ima 408. Irt je z eno točko 50. Pred dirkači je zdaj daljši poletni premor, naslednja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo 24. julija na Češkem.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.