21:43, pet, 26. Apr

FOTO: Zgodba tanga v Dominikanskem samostanu





S “TANGO STORY” so tudi v novi zasedbi navdušili ptujsko publiko. K temu so zagotovo pripomogli tudi gostje: vokalista Nuška Drašček, Samo Ivačič, vrhunski tolkalist Nino Mureškič in nenazadnje enkraten ambient kulturnega prizorišča Dominikanskega samostana, ki je tudi sicer, kljub še ne dokončni podobi, vsekakor vreden ogleda.

Tango story

Zgodba o Tangu – Tango story je produkcija društva ARSANA, ki je eden izmed projektov Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj.Skozi projekt opozarjajo na družbeno stanje neusmiljenega trdega kapitalizma in nakazujejo na svetlobo, ki jo nudijo umetnost, kreativnost, ter družbena ozaveščenost in kritičnost.

Tango story 3

Vrhunski gostujoči solisti, ki so – čeprav po letih mladi, zreli umetniki na svojih “instrumentih” in mednarodno priznati glasbeniki močnih osebnosti – nas “vodijo na potovanje” od starega Tanga Vieha (iz gostiln in bordela) do Tanga Nueva (klasičnega modernega tanga)…
Konceptualno osmišljen izbor glasbe nastale v preteklih sto letih izkazuje ljubezen, strah, sovraštvo, apokaliptično stanje, vse do meditativne atmosfere. Seveda pa, kakor je za tango pričakovati, nastopu ne manjka veliko temperamenta, dinamike in naboja!

Tango story 7

Več utrinkov skozi fotografije.

Tango story 4

Tango story 5

Tango story 2

Tango story 6

Dominikanski samostan Ptuj

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.