10:19, ned, 19. Maj

FOTO: V Selnici zemeljski plaz, v Mariboru voda zalivala kleti





Zaradi obilnega deževja na Štajerskem ponoči številne nevšečnosti – voda je zalivala kleti, sprožali so se plazovi, veter je lomil drevesa.

Gasilci v Podravju so vso noč tako imeli polne roke dela. Po besedah poveljnika Gasilske zveze Maribor Sama Robiča so prostovoljna gasilska društva in poklicni gasilci v Podravju od sinoči skupno tako opravili že okrog 30 intervencij. “Največkrat je šlo za črpanje vode iz kleti stanovanjskih hiš, za razlivanje meteorne vode, potokov in sanacije zemeljskih plazov,” pojasnjuje Robič. Kot še dodaja so sinoči gasilci večinoma posredovali na Pohorju, danes pa intervencije potekajo tudi na Kozjaku. “Gasilske enote izvažajo sproti glede na poziv, situacija pa je pod nadzorom,” še izpostavlja Robič.

Gasilci z intervencijami nadaljujejo tudi danes. V Selnici ob Dravi so že zjutraj očistili potok in zamašeno kanalizacijo, ter odstranili podrto drevo.

20160502_075026

Sicer pa so opozorila pred poplavami izdali tudi na Agenciji RS za okolje (ARSO). Kot opozarjajo, lahko danes prihaja do razlivanj, zlasti vodotokov z zalednjem na Pohorju in Kozjaku.

20160502_075058

V severovzhodni Sloveniji je od nedelje do danes zjutraj v 24 urah padlo od 20 do 70, krajevno še nekaj več litrov dežja na kvadratni meter, še poroča ARSO. Po njihovih napovedih lahko do danes zvečer pričakujemo še 10 do krajevno 30 litrov padavin na kvadratni meter.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.