02:12, sob, 27. Apr

FOTO: Športno dopoldne v Rušah





V okviru športnega vikenda v Rušah, so danes dopoldan potekale različne dejavnosti za občane. Preizkusili so se lahko v lovljenju rib, namiznem tenisu in kegljanju.

Podpredsednik Ribiške družine Ruše Branko Marušič, je pojasnil, da gre za prosti ribolov, ki se ga lahko udeležijo vsi. “Danes zjutraj je na območju od mostu čez Dravo do ribiškega doma v Rušah ribarilo sedem ribičev. Začeli so že ob peti uri zjutraj, saj so ribe najbolj aktivne zgodaj zjutraj in pozno zvečer – ulov je takrat največji,” dodaja Marušič.

Športno dopoldne v Rušah (8)

Športno društvo Bistrica ob Dravi je v Domu kulture organiziralo “Dan odprtih vrat namiznega tenisa”. V društvu pravijo, da dogodek poteka z namenom promocije športa, saj le-ta predvsem med mladimi ni zelo poznan. Že res, da namizni tenis velja za statičen šport, vendar igralci zatrjujejo, da se pri aktivnem igranju še kako spotiš.

Športno dopoldne v Rušah (3)

V Športni dvorani Ruše pa so se dopoldne spopadli kegljači. Potekal je že tradicionalni, 5. turnir petork v kegljanju. “Tukaj smo za to, da se sprostimo in povežemo. Kegljanje je v Sloveniji do neke mere poznano, želimo si, da bi to bil bolj prepoznaven šport. V kegljaškem klubu smo lahko ponosni, da naše članice in člani igrajo v drugi in tretji državni ligi,” je dejal Boštjan Čertalič, član Kegljaškega kluba Ruše.

Športno dopoldne v Rušah (6)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.