13:17, tor, 14. Maj

FOTO: Podjetniki iz Šanghaja prvič v Mariboru





Danes se na Trgu Leona Štuklja predstavlja okoli 30 podjetnikov iz Šanghaja. Po njihovih besedah si želijo vstopiti na slovenski trg, kar pa je očitno obojestranska želja. Sodelovanje s Kitajci namreč želijo poglobiti in konkretizirati tudi predstavniki vodstva mariborske občine.

Foto: Lokalec.si
Foto: Lokalec.si

Kitajski podjetniki iščejo poslovne partnerje v Mariboru in Sloveniji nasploh. Želijo si sodelovanja in trgovanja, tako prodaje njihovih izdelkov v Sloveniji, kakor tudi slovenskih pri njih. Predvsem jih je fascinirala kakovost ponudbe, prav tako pa jim je Slovenija všeč, ker je čista in, ker je polna prijaznih ljudi.

Foto: Lokalec.si
Foto: Lokalec.si

Po ogledu predstavitvenih stojnic in pogovorih s ponudniki, nam je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec pojasnil, da si lahko obetajo tudi konkretna sodelovanja: “Imamo enega ponudnika, ki želi kupiti hotel, prav tako je treba vedeti, da je ogromno ponudnikov in podjetij s Kitajske, ki se ukvarjajo z LED lučmi in elektroniko. V tem smislu razmišljamo o povezavah pri posodobitvi mestne razsvetljave. Še bolj konkretno pa je sodelovanje z enim od šanghajskih podjetij, ki je naš favorit za prevzem mariborskega letališča“, je med drugim pojasnil župan.

Foto: Lokalec.si
Foto: Lokalec.si

Njegov svetovalec Marko Kovačič, ki vodi večino projektov povezanih z iskanjem zunanjih investitorjev, pa je dodal, da si obetajo povezovanje “na področju farmacije, elektronike, morda strojništva in na splošno trgovine, a je še preuranjeno govoriti o odločitvah.”

Foto: Lokalec.si
Foto: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.