20:19, ned, 19. Maj

FOTO: Maribor preteklo 1500 tekačev





Na današnjem, premiernem Mariborskem mestnem teku je sodelovalo kar 1500 tekačev in tekačic iz sedmih držav. Istočasno pa so Trg Leona Štuklja napolnili tudi s Festivalom mariborskega športa.

festival-mariborskega-sporta-2

Predstavniki približno 30 športnih društev, so obiskovalcem prikazali več kot 20 različnih športnih panog, ob katerih lahko vsi člani družine (ne glede na starost ali telesno pripravljenost) aktivno preživljajo svoj prosti čas.

Otroci in starši so preizkušali ali zgolj opazovali različne športne discipline.
Otroci in starši so preizkušali ali zgolj opazovali različne športne discipline.

Mestni tek navdušil
Tekači so se podali na 5 ali 10 kilometrov dolgo progo, ki jih je vodila po mariborskih ulicah in trgih. V cilju so povedali, da je bil tek zares drugačen od doslej znanih. “Takšnih prireditev je bilo do zdaj premalo“, “super je, upam, da bo drugo leto spet“, “vzdušje je enkratno, proge pa primerne za vsakogar” so bili navdušeni udeleženci. Tekli so tudi otroci. 7 letna Tine in Žiga sta nam zaupala, da 5 kilometrov ni bilo prenapornih, “ampak noge so zdaj res malo težke“.

Zadovoljstvo in utrujenost na cilju.
Zadovoljstvo in utrujenost na cilju.

Športniki pomagali nadarjenim
Za tek ni bilo treba plačati štartnine, so pa mnogi tekači sledili dobrodelnemu apelu in se odločili za prostovoljne prispevke. Predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor so jih zbirali na prevzemu štarnih številk. Kot je pojasnil Božo Raušl, sekretar ZPM, so zbrali nekaj več kot 1500 evrov. “Športniki so se odločili pomagati programu Omogočimo sanje, ki je namenjen nadarjenim učencem in dijakom. Te, kakor vsake pomoči, smo zelo veseli“, je dejal.

Nad uspešnostjo prvega Mariborskega mestnega teka, je bil navdušen tudi Uroš Lovrenčič, predsednik Športne zveze Maribor: “Z veseljem smo sprejeli ta izziv in pripravili takšno športno prireditev. Glede na odzive, lahko povem, da je to resda prvi tek, a zagotovo ne zadnji!

mestni-tek-4

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.