08:02, ned, 19. Maj

FOTO: Lampiončki uspeli, zjutraj že vse čisto





Po prvih podatkih se je včerajšnje študentske prireditve udeležilo okrog 10-tisoč obiskovalcev. In če smo v pretekli letih lahko čutili zgražanje Mariborčanov zaradi kupov smeti, ki so ostali po zabavi, je letos navsezgodaj že vse očiščeno, urejeno in pospravljeno.

Lampiončki 2016

 

Kljub dežju več kot 10-tisoč obiskovalcev

„Skupaj se je čez dan in v večernih urah na letošnji študentski prireditvi Lampiončki po prvih ocenah zbralo okrog 10-tisoč obiskovalcev,“ pravi Dejan Spital iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Prireditev je po njegovih besedah uspela. „Vmes nas je sicer doletel dež, a tudi to je del Lampiončkov. Glavno je, da so se mladi zabavi in se tako lahko zdaj nekoliko bolj sproščeni začno resno pripravljati na izpite,“ še poudarja.

 

Lampiončki 2016

Delavci Snage na delu od 5. ure zjutraj

In če smo v preteklih letih lahko po največji študentski prireditvi na Štajerskem zaradi onesnaženja lahko spremljali ogorčenje, je letos moč opaziti pravo nasprotje. Prizorišča so bila ob 8. uri zjutraj že povsem čista, urejena in pospravljena. „Piknik prostor smo očistili že včeraj popoldne, s čiščenjem ostalih prizorišč pa smo pričeli danes okrog 5. ure zjutraj. Pri tem lahko izredno pohvalim tako delavce Snage, odgovorne, ter seveda tudi same študente, ki so letos v veliki meri predvsem počistili za sabo,“ pojasnjuje Spital.

Lampiončki 2016

 

Skupaj 124 varnostnikov

Tudi za varnost je bilo po besedah ŠOUM-a dobro poskrbljeno, ta je bila sicer nekoliko poostrena, sploh zaradi preteklih dogodkov, ko so na območju Štuka izginili trije mladeniči. „Imeli smo 95 varnostnikov, še 29 so jih imeli Študentski domovi,“ pravi Spital. Dodatno varnost so obiskovalcem zagotavljale patrulje policije, gasilcev in reševalcev, vendar po njegovih besedah intervencij ni bilo.

Lampiončki 2016

Lampiončki 2016

 

FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič
FOTO: Jurij Ribič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.