04:04, čet, 9. Maj

Fištravec obiskal prvošolce





Mariborski župan Andrej Fištravec je danes malo po osmi uri zjutraj obiskal Osnovno šolo Tabor 1, kjer si je skupaj z ravnateljico šole Jožico Rapac ogledal energetsko obnovljeno streho ter nov kuhinjski stroj, ki ga je občina zagotovila v sklopu letnih investicij v osnovne šole. Kasneje je obiskal še šolarje v OŠ Kamnica.

Osnovna šola Tabor 1 izstopa v širokem programu in uspehih na področju športa, raziskovalnim delom in delu z učenci s posebnimi potrebami. Šolarji so pripravili program v izvedbi višjih razredov osnovne šole, sledil pa je tudi nagovor župana, ki je učencem predstavil svoj prvi šolski dan.

Fištravec je nato obiskal še Osnovno šolo Kamnica kjer ga je sprejel ravnatelj Tomaž Čeplak. Pokazal mu je mansardno učilnico za katero je v letu 2016 s strani mariborske občine bilo zagotovljenih 152.000 evrov za ureditev razredov.

OŠ Kamnica

Župan je v svojih nagovorih šolarjem poudaril, da si naj prvošolci vsako leto prizadevajo biti boljši, naj poslušajo učitelje predvsem pa, da uživajo v igri z vrstniki. Dodal je, da naj sledijo svojim ciljem, ob tem pa naj pridobivajo čim več znanja in ga celo življenje nadgrajujejo.

Letos več kot 900 prvošolcev

Letos je v Mariboru prvi razred začelo obiskovati več kot 900 učencev. Po sedaj znanih podatkih pa bo v tem šolskem letu mariborske osnovne šole obiskovalo okrog 7.940 učencev, kar je več kot v preteklem šolskem letu. Razlog naj bi bil v tem, da je generacija, ki vstopa v šolo številčnejša od tiste, ki jo zapušča.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.