11:43, tor, 7. Maj

Festival Stare trte letos z nekaj novostmi





Med 4. oktobrom in 11. novembrom bo v Mariboru potekal 15. Festival Stare trte, največji štajerski festival okusov in tradicije. Letošnji festival bo minil v znamenju novosti, saj je organizator Zavod za turizem Maribor – Pohorje nekoliko spremenili koncept festivala. Sicer pa se bo organizator tudi letos povezal z različnimi akterji, s katerimi bodo popravili bogat program, ki bo temeljil na dvigu nivoja kulture pitja vina, prepleten pa bo z gastronomskimi užitki in glasbenimi spremljavami.

17679_397066053821153_2364423658182261530_n

Na današnji novinarski konferenci je direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Janja Vihar, predstavila nov koncept Festivala Stare trte, ki se bo letos pričel na dan, ko se je Festival ponavadi končal s Svečano trgatvijo Stare trte. Za nov koncept so se na Zavodu odločili, ker si želijo, da bi dogodki posvečeni vinu in kulinariki trajali daljše časovno obdobje, kar omogoča pripravo integralnih turističnih produktov preko katerih bi se turiste v mestu zadržalo več dni. Večina dogodkov je v sklopu novega koncepta prireditve organizirana pred in v Hiši Stare trte, s čimer želijo organizatorji poudariti pomen Stare trte za mesto, prav tako pa preseliti dogodke iz centra mesta tudi na Lent.

Matevž Pečovnik, vodja prireditve je ob tem izpostavil, da se bo v sklopu letošnjega Festivala zvrstijo več kot 50 dogodkov, te pa bo spremljal še bogat spremljevalni program. Sodelovalo bo več kot 30 partnerjev. Dogodki bodo potekali na večjih prizoriščih, pred Hišo Stare trte, na splavu na Dravi, največji dogodki pa na Trgu Leona Štuklja.

Kot letošnji programski novosti bosta zagotovo najbolj odmevni licitacija stekleničke Stare trte in koncert na splavu, vrhunca festivala pa bosta Svečana trgatev Stare trte in največje Martinovanje na Štajerskem, kjer bosta letos nastopila ansambel Gadi in Ansambel Saša Avsenika.

Sicer pa Zavod za turizem Maribor – Pohorje organizira Festival Stare trte v čast najstarejši trti na svetu, ki na Lentu raste že več kot 400 let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.