09:32, tor, 7. Maj

Festival Lent dobil dokončno podobo





Organizatorji največjega mariborskega poletnega dogodka Festivala Lent so z današnjim podpisom pogodbe z generalnim pokroviteljem NKBM vendarle zakoličili finančni del letos sicer dodobra okrnjene prireditve. Kolikšen je prispevek banke, ostaja poslovna skrivnost, prvi mož NKBM Robert Senica pa je dejal, da so se skušali približati lanskemu znesku.

11403434_394821490712276_5557322430559857714_n

Festival Lent tako letos že 23. kljub znatno znižanemu proračunu ostaja del poletnega dogajanja, a v precej okrnjeni podobi. Kot je znano že nekaj časa, letos ob Dravi ne bo prepoznavnega plavajočega odra, kjer so potekali najbolj obiskani koncerti in Folkart.

S tem bo Narodni dom Maribor kot glavni organizator privarčeval vsaj 200.000 evrov, festival pa bo letos tudi krajši, saj bo najbolj zgoščeno dogajanje na Lentu potekalo med 3. in 11. julijem. Uradno se bo sicer začel 26. junija s plesno predstavo v okviru odprte plesne scene v Minoritih.

Kljub odsotnosti osrednjega odra na Dravi se bo v tem času zvrstilo več kot 65 glasbenih dogodkov ter več deset ostalih gledaliških, plesnih in športnih prireditev ter prireditev za otroke, znova ne bo manjkal niti kulinarični Sladolent.

Kot so danes med drugim predstavili organizatorji festivala in njihovi producenti, bodo namesto plavajočega odra pred Sodnim stolpom postavili povečan Jurčkov oder, več programa bo na voljo pri Minoritih, ostaja tudi večji del standardnega programa na manjših prizoriščih.

Med glasbene vrhunce uvrščajo koncerte ameriških jazz-fusion kitaristov Ala di Meiole in Billa Frisella, brazilsko zasedbo Bossa Negra s Hamiltonom de Hollandom in Diogujom Nogueiro, vrhunskega južnoafriškega trobentača Hugha Masekele in domačega Igorja Leonardija s srbskim bandom Vasila Hadžimanova.

Vsakoletni Folkart, iz katerega Festival Lent izvira, bo tokrat prestavljen v SNG Maribor, zaključni dan pa bo tudi s skupinami iz Benina in Havajev potekal na Trgu Leona Štuklja. Ostajajo tudi otroške vsebine v sklopu Art kampa. Zanimivo bo tudi dogajanje na Večerovem odru, kjer bodo med drugim gostovali blues pevka Ana Popović ter zasedbi Riblja čorba in Hladno pivo. Pri Vodnem stolpu bo nastopilo kar nekaj legend slovenske glasbe.

Ogled večine prireditev bo tudi na letošnjem festivalu mogoča z enotno festivalsko vstopnico Lento, ki jo bo do 21. junija mogoče kupiti za 20 evrov, nato pa bo pet evrov dražja. Del programa bo dodatno, zgolj simbolično, plačljiv.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.