00:11, čet, 16. Maj

Farmadentu naj bi “nastavili” začasno direktorico





Potem ko so na Farmadentu pred približno mesecem dni z razpisom iskali direktorja, smo danes v uredništvo prejeli anonimko, da “želijo nastaviti svojo osebo“. Na omenjeni razpis naj bi se prijavili štirje kandidati. Dva naj bi si nenadoma premislila, preostala dva pa naj ne bi izpolnjevala pogojev.

Danes je potekala seja sveta zavoda, na kateri naj bi se “na tiho” dogovorili, da bodo na vodilno mesto postavili nekoga iz svojih vrst. Aktualni direktorici Farmadenta, Tadeji Štefančič, naj ne bi podaljšali mandata, ki naj bi se ji iztekel v ponedeljek 28.11.2016.

farmadent-zdravila

Po neuradnih podatkih, ki smo jih prejeli prek anonimke, pa naj bi na funkcijo direktorice začasno imenovali Jelko Kolmanič, aktualno predsednico sveta zavoda Mariborskih lekarn. Kolmaničeva je sicer tudi članica mestnega sveta mariborske občine v stranki DeSUS.

Kot zanimivost, v Farmadentu so v zadnjih petih letih zamenjali že tri direktorje in tri prokuriste. V sindikatu naj bi bili nad trenutno situacijo zgroženi, podrobnosti še preverjamo.

Dopolnjeno 26.11.2016 ob 10:15

Fištravec pozval k rešitvi nastale situacije v Svetu zavoda Mariborske lekarne

“S presenečenjem in razočaranjem sem sprejel novico, da je Svet zavoda Mariborske lekarne sprejel odločitev s katero ni podaljšal mandata dosedanji direktorici Farmadenta Tadeji Štefančič in na direktorsko mesto imenoval predsednico Sveta zavoda gospo Jelko Kolmanič. Takšna odločitev je nerazumna in po mojem mnenju, ki je hkrati tudi mnenje večinskega lastnika, škodljiva za delovanje podjetja. Vodenje veletrgovine nikakor ne more prevzeti oseba, ki je izvoljena na politično funkcijo kot mestna svetnica MO Maribor, saj to lahko predstavlja tveganje neposrednega političnega vpliva. Pri tem postavlja pod vprašanje podpis novih letnih pogodb z dobavitelji, ki jim je potrebno priložiti tudi obrazce katerih sestavni del je zaveza, da ni političnega vpliva in korupcijskih tveganj. Zato razumem vznemirjenje zaposlenih v podjetju, katerim sem danes na sestanku osebno pojasnil videnje Mestne občine Maribor in jim izrazil podporo. Od predsednice Sveta zavoda Mariborske lekarne, gospe Jelke Kolmanič, bom zahteval, da kakor hitro je mogoče, skliče svet zavoda. Pri tem pa računam na njeno modrost, da te funkcije, ki ji je bila naložena s strani sveta zavoda, ne prevzame. Hkrati bom sklical tudi Svet ustanoviteljev JZZ Mariborske lekarne. Prepričan sem, da bo prevladala modrost in da se bo ta izjemno nesrečna poteza sveta zavoda sanirala, preden nastane večja poslovna škoda, za katero bomo prisiljeni terjati odškodninsko odgovornost s strani odgovornih,” se je odzval pisno mariborski župan Andrej Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.