20:14, čet, 2. Maj

Evropsko študentsko inženirsko tekmovanje





10. in 11. marca na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko prirejajo študentsko inženirsko tekmovanje.

V iskanju najboljših inženirjev Evrope
EBEC, sicer kratica za angleško ime European BEST Engineering Competition, je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje na katerem vsako leto sodeluje več kot 6500 študentov iz kar 87 univerz in 32 držav. Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci bodo, poleg drugih številnih praktičnih nagrad, dobili priložnost, da napredujejo na regijsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria, ki bo letos potekalo v Zagrebu, na njem pa se bodo pomerile zmagovalne ekipe iz lokalnih tekmovanj v Ljubljani, Zagrebu, Gradcu, Erlangnu in Mariboru. Zmagovalci te stopnje pa odpotujejo na prestižni finale, ki to leto poteka na Portugalskem, na njem pa se pomerijo najboljše evropske ekipe inženirjev.

Lokalno tekmovanje tudi v Mariboru
Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) v Avli, 10. in 11. marca in je razdeljeno v dve različni kategoriji, v kateri ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, …) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije. Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah – Skupinsko načrtovanje ali Študija primera. Skupinsko načrtovanje
V kategoriji Skupinsko načrtovanje bodo študenti lahko dokazal svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina dobi določeno nalogo, točno določen in omejen potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bomo pripravili predstavitev projektov, prav tako pa preizkusili delovanje izdelanih »naprav«.

unnamed (1)

Študija primera
Za tiste, ki raje planirajo inovativne projekte, je tukaj kategorija Študija primera. Skupina študentov dobi realen problem, za katerega bo potrebno v omejenem času poiskati teoretično in praktično rešitev ter idejo predstaviti strokovni žiriji. So mariborski študenti sposobni nalogo izvesti tako, kot se to dela v največjih podjetjih?

Urnik in več informacij o dogodku: http://best-maribor.org/ebec2015
Več tudi na: http://best-maribor.org

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.