06:20, ned, 28. Apr

Europark zabeležil rekordne številke, 15. jubilej v humanitarni noti





Mariborsko trgovsko središče Europark, ki je del Sparove skupine SES, je v letu 2014 zabeležil rekordne številke. Po besedah vodje centra Simone Mandl, so dosegli največji promet in število obiskovalcev v 15. letih obstoja, ki praznujejo letos. Obiskalo jih je 7,15 milijona kupcev, ki so pri njih kupili za 131,6 milijona evrov blaga. Napovedali so tudi, da bo jubilej nosil predvsem humanitarno noto.

novinarska evropark 17.3 (10)

V primerjavi z letom prej v so Europarku zabeležili za 1,1 odstotka višji obisk, hkrati pa se je promet v tem obdobju povišal za 2,8 odstotka. V desetletju in pol, odkar družba posluje v Mariboru, jih je obiskalo že okoli 100 milijonov kupcev, trenutno pa zaposlujejo okoli tisoč ljudi, kar pomeni, da so tudi med večjimi zaposlovalci v regiji. Ob tem je Mandlova pojasnila: “Začrtani strategiji sledimo že nekaj let, so dobre in prinašajo dobre rezultate, zato jih ne bomo spreminjali. Želimo ostati prvi trgovec v regiji in tisti, ki našim kupcem prinaša nove trende in nove blagovne znamke,” in dodala, da je center, ki je projektiran za 120 trgovin, trenutno povsem poln, bistveno pa vsebine v naslednjem obdobju ne nameravajo spreminjati.

Čeprav bi glede na to, da poslujejo v regiji, ki ima precejšnje socialne težave, lahko bil podatek o rekordnih številkah presenetljiv, Mandlova pojasnjuje, da njihovi kupci prihajajo iz širše regije: “Vse od Murske Sobote do Slovenskih Konjic. Ob tem beležimo precej kupcev s Hrvaške in iz Avstrije.” Predvsem v slednji se zadnje čase vse bolj pogosto trudijo tudi marketinško.

Rast prometa je v Europarku mogoče najbolj opazno zaznati od leta 2007, ko je center dobil sedanjo povečano podobo in s tem še večjo in bolj bogato ponudbo. V zadnjih letih se je sicer pri njih izmenjalo kar nekaj ponudnikov, kot pravi Mandlova predvsem zaradi stečajev njihovih matičnih podjetij ali drugih težav. “Danes je večina partnerjev dovolj stabilnih, tako da ne vidim možnosti za kakšne večje odhode,” je še dodala vodja največjega mariborskega trgovskega središča.

Letošnje jubilejno leto bo v znamenju praznovanja 15-letnice, osnovno vodilo obeležitve pa bo poleg avgustovske velike zabave v središču mesta humanitarne narave, saj bodo mariborski pediatrični kliniki pomagali z donacijo za njihov pilotski projekt spodbujanja mladostnikov k izogibanju v prekomerni telesni teži, je na današnji novinarski konferenci pojasnila vodja marketinga Petra Romih.

novinarska evropark 17.3 (5)

Po besedah Romihove so med drugim za osnovnošolce pripravili natečaj za najboljše likovne voščilnice: “Izbrane bodo avgusta objavljene na velikih jambo panojih v Mariboru in okolici,” je dodala. V svojem tiskanem magazinu pa bodo skozi leto objavili 15 pogovorov z “veličastnimi” Mariborčani, ki se bodo skozi svoje oči spominjali časov, ko je v Štajersko prestolnico prišel Europark.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.