11:42, sre, 8. Maj

Elektro Maribor podprl mariborske humanitarce





Elektro Maribor ob začetku šolskega leta nadaljuje s podporo humanitarnim organizacijam na svojem oskrbnem območju, tokrat na področju Maribora in okolice. Danes so predali tri donacije v vrednosti po 1.500 evrov. Prejeli so jih Rdeči križ Slovenije- območno združenje Maribor, Nadškofijska Karitas Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor.

Vse organizacije bodo sredstva uporabile za programe namenjene v dobrobit otrok. Elektro Maribor sicer že vrsto let izkazuje svojo družbeno odgovornost in vključenost v okolje tudi z redno podporo humanitarnim organizacijam in programom.

Letošnje septembrske donacije so namenjene programom pomoči otrokom. Plemenito poslanstvo in zavzeto delo humanitarnih organizacij cenimo in spoštujemo, zato njihove programe pomoči že tradicionalno podpiramo, tokrat smo pomoč namenili mariborskim organizacijam,“ je povedal predsednik uprave družbe Elektro Maribor, Boris Sovič.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Medtem pa v Rdečem križu Maribor dobijo ob začetku novega šolskega leta največ prošenj za dodelitev šolskih potrebščin, za enkratno finančno pomoč za nabavo delovnih zvezkov in za poplačilo stroškov malice in kosila za preteklo šolsko leto. „Tokrat bomo tako v največji meri sredstva, ki smo jih dobili danes, namenili pomoči družinam z otroki,“ je povedal Alojz Kovačič, predsednik Rdečega križa – območnega združenja Maribor.

Elektro Maribor je donacijo predal tudi Nadškofijski Karitas Maribor, kjer upajo, da bodo ob tej finančni spodbudi zbrali še več sredstev, ki bodo omogočila lažji začetek novega šolskega leta vsaj 2.000 otrokom. „Od maja do avgusta organiziramo različne aktivnosti zbiranja pomoči za otroke iz socialno šibkih družin. Letos smo z zbranimi sredstvi ter šolskimi potrebščinami pomagali že več kot 1.800 otrokom,“ je povedal Darko Bračun, generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor. Število tistih, ki tovrstno pomoč potrebujejo pa je vedno večje je še poudaril.

delavnice, zpm

Medtem v Zvezi prijateljev mladine Maribor pravijo, da bodo sredstva namenili razvoju talentov otrok. Saša Mikič, predsednik ZPM Maribor pravi, da se humanitarne organizacije v zadnjih letih ukvarjajo predvsem z reševanjem socialnih stisk. „Pozabljamo pa na razvoj otrok, ki jim bo ponudil možnost razvijanja talentov in sposobnosti s katerimi bodo imeli lažjo in lepšo prihodnost,“ pravi Mikič. Sredstva, ki so jih prejeli od Elektra Maribor bodo porabili za projekt „Omogočimo sanje“, katerega cilj je prav razvoj talentov otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.