05:41, pon, 20. Maj

Doma proizvajala prepovedano drogo





Osumljenca iz območja Maribora sta doma proizvajala prepovedano drogo – konopljo. S takšnim načinom gojenja bi lahko osumljena iz ene rastline pridelala vsaj 200 g oziroma bi s takšnim nasadom pridelala vsaj 105 kg prepovedane droge konoplje.

Foto: SKP PU Maribor
Foto: SKP PU Maribor

Mariborski kriminalisti so 22. septembra, na podlagi pisne odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišne preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru.

Pri preiskavi poslovnih prostorov so zasegli skupno 527 sadik prepovedane droge konoplje in 2992,17 gramov posušene prepovedane droge konoplje – rastline. Prav tako so zasegli opremo za intenzivno gojenje prepovedane droge konoplje v vrednosti med 15.000 in 20.000 evrov.

“Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta dejanja osumljeni dve osebi iz območja Maribora, ki sta neupravičeno proizvajala prepovedano drogo konopljo kontinuirano najverjetneje skozi vse leto. S takšnim načinom gojenja bi lahko osumljena iz ene rastline pridelal vsaj 200 g prepovedane droge konoplje oziroma bi s takšnim nasadom pridelala vsaj 105 kg prepovedane droge konoplje. Vrednost omenjene količine pri prodaji na veliko znaša na črnem trgu vsaj 378.000 evrov, pri prodaji v manjših količinah, torej na drobno, pa bi bila vrednost bistveno večja,” je pisno sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostjo PU Maribor.

“Osumljena sta bila 24.9.2016, privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku iz Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 20. členom istega zakonika. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper oba odredil pripor,” so sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.