23:00, ned, 28. Apr

Dogodki v Občini Radlje ob Dravi





Vljudno vabljeni na prihajajoče dogogodke v Občini Radlje ob Dravi.

obcina_radlje

V četrtek, 10. julija 2014 ob 17. uri vabljeni v MMKC Radlje ob Dravi, kjer bo potekala Kuharska delavnica: poletne juhe. Pripravili bodo slastno juho s sezonsko zelenjavo.

V petek, 11. julija 2014 ob 10 uri bo v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzej Radlje ob Dravi (Dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje) Delavnica Igra in 6 igrače nekoč – izdelaj si konjička. Na ustvarjalni delavnici otroci najprej spoznajo kako so se igrali otroci v preteklosti (Rim, Egipt, Grčija) ter v času otroštva njihovih (pra)dedkov/(pra)babic in kakšne igrače so poznali. Nato si sami izdelajo svojega konjička. Čas trajanja: 90 minut. Cena: 1,50 EUR na otroka (v ceno je vključen material ter pripomočki za izvedbo delavnice). Informacije: +386 2 62 12 549 (Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi).

V petek, 11. julija 2014 ob 20:30 uri ste vabljeni pred MMKC Radlje ob Dravi v Kino na prostem. V primeru slabega vremena bo v prostorih MKC-ja.

V soboto, 12. julija 2014 ob 17. uri bo v MMKC Radlje ob Dravi Šnops turnir. Igra se po standardnih pravilih, obvezne so prijave na GSM: 040 125 134.

V nedeljo, 13. julija 2014 ob 21uri bo v MMKC Radlje ob Dravi Ogled nogometne tekme na velikem platnu.

V ponedeljek, 14. julija 2014 ob 10. uri bo v Knjižnici Radlje Počitniška ustvarjalna delavnica za otroke: pisane ribice. Ves potreben material bo pripravljen v knjižnici. Udeležba je brezplačna.

V ponedeljek, 14. julija 2014 ob 18. uri vabljeni v MMKC Radlje ob Dravi na barvanje cvetličnih korit. Teraso centra krasijo betonska korita, ki jih boste skupaj osvežili z barvami. Pridite in prispevate svoj kamenček v mozaiku ustvarjalnosti. Za material bo poskrbljeno. V primeru slabega vremena dogodek odpade.

V torek, 15. julija 2014 ob 17. uri bo v MMKC Radlje ob Dravi potekala Kuharska delavnica: sadna rulada. Pripravili bodo sadno rulado, takšno, kot so jo znale babice.

V sredo, 16. julija 2014 ob 18. uri bo v MMKC Radlje ob Dravi Dan družabnih iger. Zaželjeno, da prinesete svoje igre.

V četrtek, 17. julija 2014 ob 17. uri bo v MMKC Radlje ob Dravi Poker turnir. Igra se le za zabavo, a kljub temu najboljše čakajo praktične nagrade.

V petek, 18. julija 2014 ob 20:30 uri bo pred MMKC-jem Radlje ob Dravi Kino na prostem. V primeru slabega vremena bo v prostorih MKC-ja.

V soboto, 19. julija 2014 ob 18. uri vabljeni v Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi (Dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje) na prireditev Naša preteklost skrita v podobah našega kraja. Tudi letos, že petič zapored se Turistično društvo Radlje vključuje v program prireditev Koroškega kulturnega poletja. Rdeča nit vsakoletnega spremljevalnega programa se navezuje na poslanstvo po ohranjanju kulturne dediščine ter doprinosu seznanjanja pomembnosti za ta kraj. Letos Turistično društvo sodeluje pri projektu označevanje nepremičnih kulturnih spomenikov in pomembnejše kulturne dediščine v Radljah s Koroškim pokrajinskim muzejem, Muzejem Radlje ob Dravi, ki ima sedež v radeljskem dvorcu, z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije OE Maribor, s KS Radlje ter Občino Radlje. Turistično društvo Radlje je organizator zaključne prireditve, ki nosi naslov »Naša preteklost, skrita v podobah našega kraja«. K sodelovanju so povabili OŠ Radlje, pevske zbore in goste, ki so ključni akterji te zgodbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.