06:15, sob, 4. Maj

Dobrodelnih 24ur Martnice





6. in 7. junija bo 24 urni medgeneracijski dobrodelni vzpon na Martnico: Danes – za jutri. Cilj prireditve je z dobrodelno športno prireditvijo zbrati čim več denarja za socialno ogrožene otroke občine Ruše in ozimnico za socialno ogrožene. V povezavi z RK in Karitasom. Vsak vzpon bo ovrednoten z 0,25€ za vsako nogo.

martnica

Začetek prireditve bo v petek, 6. 6. 2014 ob 16.00. Zaključek v soboto, 7. 6. 2014 ob 16.00. Start prireditve je pred hotelom Veter na Mariborski cesti ob 16.00 uri, cilj pa na Martnici. Dolžina poti po regionalni cesti je 6000 m, po pešpoti pa 3000 m, višinska razlika med startom in ciljem je 370 m.

Cilj vsakega udeleženca je, da po svojih zmožnostih v 24 urah, čim večkrat premaga razdaljo od starta do cilja. Z vsakim vzponom prispeva v dobrodelni fond določeno vsoto denarja, ki ga bomo pridobili od sponzorjev. Zaključek prireditve bo v soboto, 7. 6. ob 16.00, na Martnici. Razglasili in nagradili bomo najuspešnejše rekreativce, ki bodo peš ali s kolesom največkrat premagali razdaljo od starta do cilja ter družine. Zaključek je na Martnici.

V petek in soboto bo potekal pred hotelom veter spremljevalni program – nastopi ansamblov, delavnice za otroke, humanitarni kotiček, zbiranje odvečnih zdravil, bookcrossing…

Osnovna šola Janka Glazerja Ruše in Društvo za razvoj Lira že vrsto let zbirata denar za socialno ogrožene otroke občine Ruše. Več kot tretjina otrok namreč izhaja iz socialno šibkih družin, kjer jim starši ne morejo plačati šole v naravi, udeležbe na strokovnih ekskurzijah, kulturnih dnevih, drugih plačljivih dejavnosti ali celo kosil in nakupa šolskih potrebščin.

Kategorije so razdeljene na naslednje skupine:
TEKAČI / POHODNIKI
Moški
Ženske
KOLESARJI
Moški
Ženske
DRUŽINE
Družino sestavljata en starš in en otrok do 14 leta starosti. Šteje skupno število vzponov za vsako družino
MEŠANE TROJKE
– KOLESARJI
– POHODNIKI
PSI
Nagrade bodo praktične, s pomočjo katerih bodo sestavljeni posamezni paketi za prva 3 mesta posameznih kategorij.

Posebne nagrade:
Najsterejši udeleženec / ka
Najmlajši udeleženec / ka
Fair play

Postavljena bo tudi stojnica z igračami, kjer bodo prodajali plišaste igrače, ki jih donira Humanitarček in gre izključno za OŠ Janka Glazerja Ruše. Vsako igračo je mogoče kupiti za 0,5 €.

Povezava do videospota

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.