11:29, ned, 5. Maj

Dobrila za povezovanje kulture, športa in gospodarstva





Fronta za Maribor, ki je na lanskih volitvah podprla Andreja Fištravca, tokrat s podporo Solidarnosti za župana Maribora predlaga producenta v kulturi Petra Tomaža Dobrilo. Ta se bo v prvi vrsti zavzemal za povezovanje kulture, športa in gospodarstva.

fronta za maribor sta

Fronta za Maribor je po besedah njenega predstavnika Borisa Vezjaka iniciativa Mariborčank in Mariborčanov, ki je nastala pred nadomestnimi županskimi volitvami marca lani, “ker nam ni vseeno za prihodnost tega mesta”.

“Prepričani smo, da si Maribor zasluži boljšo prihodnost, kot se mu trenutno nakazuje. Prepričani smo, da vstajniški župan Andrej Fištravec ni upravičil našega zaupanja, in verjamemo, da te nakazane spremembe, kot smo si jih želeli, niso bile dokončane. Zato je eno od naših gesel, da vstaja ostaja oziroma da gotovi še niso zares gotovi,” je na današnji novinarski konferenci na Trgu svobode povedal Vezjak.

Tokrat je njihov županski kandidat eden od idejnih vodij mariborske kandidature za Evropsko prestolnico kulture (EPK), Peter Tomaž Dobrila. Na političnem področju še nima izkušenj, saj je bil doslej dejaven predvsem na področju kulture in informacijske tehnologije. Med drugim je delal na ministrstvu za kulturo in zavodu Maribor 2012, trenutno pa je samozaposlen v kulturi.

Ključne sinergije v Mariboru so po njegovih besedah v povezovanju izkušnje EPK, uspešnosti Nogometnega kluba Maribor in lokalnega gospodarstva. Veliko priložnost vidi v sredstvih iz nove evropske finančne perspektive, med drugim za vlaganja na področju kulture, obnovo športne infrastrukture ter zagon gospodarstva in zaposlovanja. “Pri tem mislim tako na zaposlovanje mladih, kot na zaposlovanje starejših,” je poudaril.

Fronta za Maribor se bo s svojimi kandidati potegovala tudi za položaje v mestnem svetu. Na listi so med drugim galerist Primož Premzl, arhitektka Vesna Rebernak, antropolog Peter Simonič, zdravnik Miran Pustoslemšek in režiser Matjaž Latin. Za župana Maribora sicer kandidira 17 kandidatov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.