00:25, sob, 27. Apr

DeSUS računa na močno zastopanost v mestnem svetu





Stranka DeSUS v Mariboru nima kandidata za župana, računa pa na ponovno močno zastopanost v mestnem svetu, kjer je imela doslej šest sedežev. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je prepričan, da bo stranka na nedeljskih volitvah dosegla dober rezultat in tako lahko vplivala na pomembne odločitve v mestu.

Desus

“Maribor je zibelka stranke DeSUS,” je na današnji predstavitvi strankinih kandidatov za mariborski mestni svet v izjavi za STA povedal Erjavec. “DeSUS ima v Mariboru tradicijo in tudi na zadnjih lokalnih volitvah smo dosegli odličen rezultat, saj smo bili druga najmočnejša stranka v mestnem svetu. Tudi na letošnjih državnozborskih volitvah smo v Mariboru dosegli fantastičen rezultat,” je dodal.

Uspeh pričakuje tudi na nedeljskih volitvah. “Moram reči, da je konkurenca močna. Tudi je veliko novih list, ampak pričakujem, da bo DeSUS zopet dosegel dober rezultat,” je dejal.

Odločitev mestnega odbora, da nima svojega kandidata za župana, je Erjavec označil kot primerno potezo. “Mislim, da so se prav odločili, glede na to da je že sedaj 17 kandidatov. Mislim, da ta inflacija kandidatov za župane ni dobra, ker bodo ljudje kar malce zmedeni,” je opozoril.

Na seznamu kandidatov DeSUS za mariborski mestni svet so med drugim predsednik strankinega mestnega odbora Valter Drozg, dosedanji mestni svetniki Jelka Kolmanič, Miroslav Brkić, Stanislava Naterer in Vilibald Premzl, medtem ko nekdanji podžupan Janez Ujčič, ki je v imenu DeSUS v preteklosti tudi kandidiral za župana, tokrat ne kandidira. Na listi je tudi nekdanja varuhinja bolnikov pravic Magda Žezlina.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.