22:31, sob, 18. Maj

Delegacija MOM se te dni mudi na Kitajskem





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je v začetku tega tedna z delegacijo odpotoval na Kitajsko.

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor, bo v mestu Wuxi imel sestanek z županom mesta, s katerim bosta podpisala sporazum na področju športa, natančneje o pomoči mariborskega nogometnega znanja pri vzpostavitvi tamkajšnje nogometne akademije, v okviru katere naj bi igralci kitajske akademije gostovali tudi na poletnih nogometnih šolah v Mariboru.

fistravec

K temu dodajajo: “Prav tako bodo v omenjenem mestu predstavniki Mestne občine Maribor sestankovali s predstavniki uradov za gospodarstvo, šport, turizem in izobraževanje.”

Med svojim obiskom Kitajske se bo župan z delegacijo v mestu  Nanchang udeležil tudi povratnega obiska slovenskega podpredsednika vlade Dejana Židana. “Ob obisku bo župan Fištravec z županom Nanchanga podpisal tudi krovni dokument o sodelovanju med mestoma, za spodbujanje medsebojnega turizma in za prodajo mariborskih (slovenskih) prehrambnih izdelkov v Nanchangu in provinci Jiangxi v okviru slovenskega paviljona. Sicer se v mestu Nanchang uspešno predstavljajo že izdelki Vinaga,” sporočajo iz MOM.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.