21:28, ned, 19. Maj

Delavci migranti opozarjajo na krivice





Približno 500 delavcev migrantov se je udeležilo današnjega shoda, ki so ga pripravili člani Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS). Nekateri so s seboj prinesli transparente, velika večina pa polna pljuča jeze, razočaranja in zgodb o tem, kako jim država, ki ji bojda ni bilo mar zanje, ko so iskali službo, sedaj jemlje preveč.

sindikat delavcev migrantov

Delavci migranti so tisti, ki se kot zaposleni v tujini dnevno ali tedensko vračajo domov. V Slovenijo, kjer imajo stalno prebivališče. Na shodu so bili jasni: “Od lastne države smo veliko pričakovali, ampak politika je uničila naše gospodarstvo, zdaj pa uničujejo še nas“, “parazitsko se obnašajo“, “zato, ker smo šli s trebuhom za kruhom, ker nismo želeli tarnati na Centrih za socialno delo, smo si poiskali delo v tujini. S tem smo pomagali Sloveniji, za zahvalo pa nas zdaj dvojno obdavčujejo in nam jemljejo delavske pravice“, “slovenskim politikom je malo mar za nas“.

sindikat delavcev migrantov

V Sindikatu (SDMS) so odločeni, da je treba krivicam in kršenju pravic delavcev narediti konec. Predsednik Martin Ivec pravi, da se ob reševanju težav počutijo kot, da se borijo z mlini na veter. “Parlament smo obvestili, seznanili smo jih z realnim stanjem, imajo matematične izračune zakaj drži, da delavci migranti plačujejo preveč. Ne morejo reči, da niso seznanjeni, ampak samo štirje poslanci so izrazili interes,” je med drugim dejal Ivec. Poudaril pa, da bodo, če bo treba, vztrajali vse do nivoja ustavnega sodišča.

sindikat delavcev migrantov

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.