05:39, sob, 4. Maj

Darko Sahornik v županski boj na Muti





V Občini Muta je svoj program kot neodvisni županski kandidat predstavil podjetnik in dosedanji občinski svetnik Darko Sahornik. Med ključnimi cilji je izpostavil boljše pogoje za razvoj gospodarstva in s tem zaposlovanje, pridobivanje evropskih in drugih sredstev, ureditev kanalizacije in vodovoda, spodbujanje dopolnilne dejavnosti na kmetijah in ureditev centra za mlade.

Darko Sahornik

V svoji predstavitvi volilnega programa je Darko Sahornik poudaril, da si bo prizadeval za sodelovanje z gospodarstveniki in gospodarstvom, ker sam kot podjetnik ve, kako pomembno je dobro sodelovanje med občino in podjetji za uspešno poslovanje podjetij. Zavzel se bo za ureditev zemljišča in komunalne infrastrukture v obrtni coni ter pomagal podjetjem pri pridobivanju EU-sredstev za razvoj njihovih dejavnosti. Meni namreč, da bo le z močnim gospodarstvom občina postala bolj razpoznavna in bodo lahko mladim omogočili lažjo zaposlitev. Kot podjetnik bo na lokaciji Caravaning v prihodnjih letih zagotovil najmanj 15 do 20 delovnih mest.

Občina mora zagotoviti zemljišča in prioritetno sprejeti ustrezne prostorske akte za obrtne cone, za gradnjo stanovanjskih objektov, parkirišč in objektov širšega družbenega pomena. Pripraviti mora dokumente za izgradnjo doma starostnikov, da bodo lahko občanke in občani Mute preživljali svojo jesen življenja v domačem okolju. Celostno je treba urediti tudi center Spodnje in Zgornje Mute, obnoviti občinsko stavbo in v praznih prostorih vzpostaviti dejavnosti, ki bodo koristile kraju in občanom.

Med prednostnimi projekti je izpostavil tudi izgradnjo manjkajoče sekundarne kanalizacije, obnovo dotrajanega vodovodnega sistema, postavitev javne razsvetljave in asfaltiranje uličnih cest na Gortini in Spodnji Muti. Veliko od naštetega bodo lahko izvedli v okviru projekta »Vodooskrba Zg. Drava 3. sklop«, iz katerega bo Občina Muta prejela nepovratna sredstva. Prizadeval si bo, da bodo na razpisih pridobili dodatna sredstva za nadaljevanje asfaltiranja cestnih odsekov na Pernice, Sv. Jernej in Sv. Primož ter za vzpostavitev cestne povezave Bistriški jarek–Avstrija in Sv. Jernej–Avstrija, s čimer bi povezali ljudi z obeh strani meje in omogočili turistični razvoj Mute in okolice.

V programu je omenil tudi izgradnjo pešpoti med Spodnjo Muto in Vuzenico ter pomen sprejetja podzakonskih aktov glede degradacije okolja in manjvrednosti premoženja v poplavnem območju HE Golica. Ker kmetijska dejavnost predstavlja pomemben delež v občini, bo spodbujal dopolnilno delavnost na kmetijah in si prizadeval, da bi naravne znamenitosti in kulturne spomenike povezali v za občane in občino donosno turistično dejavnost.

Izpostavil je tudi pomen športa in športnih dejavnosti v občini, zato je treba na Gortini dokončati novo športno igrišče, nadaljevati z izgradnjo igrišča ob izlivu Bistrice, revitalizirati Camping in zgraditi balinarsko igrišče.

Zaveda se, da morajo tudi mladi v kraju imeti svoj prostor za druženje, izmenjavo idej in najrazličnejše udejstvovanje, zato se bo zavzel za ureditev mladinsko-kulturnega centra na Spodnji Muti in v Bistriškem jarku, ki bo mladim omogočil kakovostnejše preživljanje prostega časa ter možnosti za razvijanje kulturnih in podjetniških idej.

Na novinarski konferenci je Darko Sahornik izpostavil: »Občane Mute vabim k sodelovanju, povezovanju in prijetnemu sobivanju vseh z vsemi. Vabim vas, ker želim v naši občini vzpostaviti pristen, odgovoren, pošten in prijazen odnos do vsakogar, tudi če ne razmišlja tako kot jaz in moji svetniški kandidati. To, kar vam želim s svojo ekipo v kampanji v naslednjih dneh predstaviti, torej niso obljube, temveč konkretne razvojne rešitve za Muto. Tisti, ki smo kritični in dokazano znamo stvari spreminjati na bolje, si upamo v naši prelepi, a prepogosto od Ljubljane pozabljeni občini, spremeniti to, kar že dalj časa moti naše sosede, znance, prijatelje, sorodnike. Živeti v kakovostnem, prijaznem, zdravem in naprednem okolju je naš končni cilj. Naj bo to ta brezpogojna volilna zaveza, ki vam jo dajem. Zagotovo se strinjate z mano: »Za Muto gre!.«

Več o županskem kandidatu, programu, kandidatih liste Za Muto gre, koledarju dogodkov in aktualnem dogajanju v času volilne kampanje lahko preberete na spletni strani www.darkosahornik.si.

O Darku Sahorniku
Županski kandidat Darko Sahornik, rojen 5. junija 1963 v Slovenj Gradcu, je rano otroštvo in osnovnošolska leta sprva preživljal na Zgornji Muti, Muti in kasneje še v Vuzenici. Uspešno je zaključil Gimnazijo Ravne na Koroškem, nato pa študiral na takratni VTŠ Maribor, predhodnici Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Leta 1986 se je zaposlil v družinskem podjetju Kovinoplastika Sahornik, v katerem je bil zaposlen do leta 1993. Tega leta je ustanovil lastno podjetje Daro d.o.o., ki še danes uspešno posluje. Uspešno zgodbo namerava nadaljevati tudi v novih prostorih, saj so letos začeli z največjo investicijo v zgodovini podjetja, to je v obnovo obstoječe hale na Caravaningu, kjer v naslednjem letu načrtuje zagon nove proizvodnje in odprtje najmanj 15 do 20 novih delovnih mest. Danes z ženo in sinom živi na Spodnji Muti. Zadnja leta je bil član občinskega sveta Občine Muta, kjer se je podrobno seznanil s problematiko občine in težavami občanov. Letos Darko Sahornik ne kandidira za občinskega svetnika, saj želi s kandidaturo za župana poudariti svojo iskreno željo, da s pomočjo občanov spremeni Muto na bolje.

Druge novice

Comments

  • milena

    18 septembra, 2014

    mislim,da je vse navedeno sposoben uresničiti

    Replay
  • milena

    18 septembra, 2014

    sem prepričana,da je vse navedeno sposoben uresničiti

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.