02:15, sob, 27. Apr

Danes na Festivalu Performa / Platforma 2014





DANES si lahko na Festivalu Performa / Platforma 2014 ogledate predstavo Male Kline, Dream Hostel CII, predstavitev dela v nastajanju, ki bo na sporedu v četrtek, 2.10.2014 ob 18:00 uri v Vetrinjskem dvoru.

dream hostel

Za rezervacijo za predstavo pošljite email na plesnaizba@gmail.com.

Koncept in koreografija: Mala Kline
Prostor, luč, projekcije: Petra Veber
Vizualije: Izar Lunaček
Svetovalka: Bonnie Buckner
Nastopajoči: Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Adriana Josipović, Mala Kline, Jasmina Križaj, Roberta Milevoj
Producent: Žiga Predan
Produkcija: Mercedes Klein & Pekinpah / KINK KONG
Koprodukcija: Mesto žensk, SC – Kultura promjene &TD Teatar, Plesna Izba Maribor, a.pass raziskovalni center.

Dream Hostel CII je performans, na katerem je občinstvo uvedeno v prakso sanjanja. Performerji skupaj z občinstvom odprejo individualne sanje in naslovijo specifično nujnost, ki jo sanje razkrivajo. Vse sanje skupaj oblikujejo kolektivni zemljevid sanj, ki ga odpremo prav tako kot odpremo individualne sanje, in odgovorimo na nujnost, ki jo sanje razkrivajo. Kolektivno sanjanje začne razkrivati drugačno možno vizijo skupnosti. Med performansom lahko kadarkoli odidete in se vrnete, vendar priporočamo, da ostanete prisotni, saj sklenjena prisotnost vzpodubudi sanjanje. DHCII je namenjen vsem, ki so se pripravljeni prepustiti sanjanju in pogledati onstran tistega, kar že vedo. Če mislite, da ne sanjate, ne skrbite, sanje bodo prišle k vam. DHCII je orakeljski stroj, ki napoveduje le možne sedanjosti.

Mala Kline je performerka, koreografinja in piska. Njeno avtorsko delo je povezano s prakso sanjanja, ki temelji na čustvenem in transformativnem delovanju podob. S performansi je gostovala na različnih prizoriščih in zanje prejela vrsto prestižnih slovenskih nagrad na področju sodobnega plesa; med drugimi tudi zlato ptico, povodnega moža, nagrado Ksenije Hribar za koreografijo. Je soustanoviteljica Emanata, zavoda za afirmacijo in razvoj sodobnega plesa v Sloveniji, SOI Slovenija za širjenje dela z School of ImagesTMmetodami sanjanja v EU ter DREAMLAB. Trenutno na Univerzi v Ljubljani in v sodelovanju z raziskovalnim centrom a.pass v Bruslju piše doktorsko disertacijo iz filozofije, v kateri proučuje problem etike v scenskih umetnostih.

www.malakline.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.