15:16, pet, 3. Maj

Dan posvečen prometni varnosti





V okviru Dneva prometne varnosti je danes na Trgu Leona Štuklja potekala vzgojno preventivna akcija “Dan prometne varnosti”, ki so jo priredili člani Zveze prijateljev mladine Maribor in Mestna občina Maribor v okviru Tedna otroka. Z akcijo želijo otrokom na zabaven in poučen način predstaviti pravilno ravnanje v prometnem okolju in podati napotke za varno vključevanje v promet.

Na kaj vse je treba paziti na cesti in kako lahko poskrbimo za lastno varnost so se seznanili otroci. Otroci se v prometu pojavljajo kot pešci, kolesarji ali potniki v vozilu. Vinko Virtnik iz Sveta za preventivo in vzgojo, pravi, da se otroci srečujejo s prednostmi in nevarnostmi sodobnega prometa, zato pri vzgoji v prometu apelirajo tudi na starše.

dan prometne varnosti (8)

“Z vzgojno preventivno akcijo Dan prometne varnosti smo otrokom na zabaven in poučen način dali napotke za varno vključevanje v promet.” je povedala Kornelija Kaurin iz Zveze prijateljev mladine Maribor. Ob tej priložnosti pa je mariborski župan Andrej Fištravec, tistim učencem, ki so prejeli nagrade na likovnem natečaju Varno na poti v šolo, podaril kolesa. Tako je 5 osnovnih šol prejelo 2 kolesa- enega moškega, in eno žensko kolo.

dan prometne varnosti (11)

Sreda je bila torej dan, ki so ga posvetili prometni varnosti. Program tedna otroka, v katerem se vrstijo številne delavnice, pa se bo na Trgu Leona Štuklja odvijal vsak dan, do konca tega tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.