02:29, sob, 27. Apr

Dan odprtih vrat Zavoda za zaposlovanje





Zavod RS za zaposlovanje je danes prvič doslej organiziral dan odprtih vrat z naslovom Spoznajte nas, tukaj smo za vas! Zavod je svoja vrata odprl na 75 lokacijah po vsej Sloveniji, in sicer tako na uradih za delo in območnih službah kot tudi na vseh lokacijah delovanja centralne službe. Cilj dne je bolj proaktivno, k uporabnikom usmerjeno delo.

Na zavodu so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani izpostavili, da želijo z dnem odprtih vrat obvestiti najširšo javnost o konkretnih dejavnostih, ki jih izvajajo, in tako povečati prepoznavnost svoje vloge.

Danes bo po njihovih navedbah predstavljen svetovalni proces, ki ga nudijo brezposelnim in iskalcem zaposlitve kot pomoč pri reševanju brezposelnosti, spregovorili pa bodo tudi o vlogi kariernih središč. Ta so namenjena tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem, ki lahko prek njih pridejo v neposredno povezavo z iskalci.

Kot so tudi navedli na zavodu, bodo v okviru dneva odprtih vrat posebno pozornost namenili vlogi pisarn za delodajalce, predstavili bodo aktualne programe aktivne politike zaposlovanja ipd.

Govora bo tudi o t.i. hitrih zmenkih med delodajalci in iskalci zaposlitve, ki se uveljavljajo kot prvi korak v postopku zaposlovanja. Na zavodu se z delodajalci za hitre zmenke dogovorijo v naprej. Kandidati, ki iščejo zaposlitev, se predstavijo različnim delodajalcem, za vsako predstavitev pa imajo na voljo le pet do 10 minut časa.

Na zavodu bodo danes organizirane tudi številne delavnice oz. predstavitve, med drugim se bo mogoče seznaniti z Nacionalno koordinacijsko točko za vseživljenjsko karierno orientacijo, spletnimi stranmi virtualnih zaposlitvenih sejmov Eures ipd. Skupaj program vsebuje kar 355 različnih dogodkov.

Zavod si želi s tovrstnim načinom dela izboljšati tudi ugled ustanove v javnosti. Prav tako bi se rad še tesneje povezal z delodajalci in nekaterimi drugimi ključnimi akterji na trgu dela, ki bodo na današnjem dogodku dogodku aktivno sodelovali.

K sodelovanju so tako na zavodu pritegnili tudi zunanje izvajalce, denimo izvajalce programov izobraževanja in programov vseživljenjske karierne orientacije, ki bodo predstavili različne vsebine, programe in pristope za uspešnejši nastop na trgu dela.

zavod za zaposlovanje

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.