05:35, pet, 3. Maj

Člansko državno prvenstvo v judo v Mariboru





Včeraj je v Mariboru – po desetih letih – ponovno potekalo Članskem državno prvenstvu v Mariboru. Nastopilo je 121 judoistk in judoistov iz 23 slovenskih klubov. Daleč največ medalj (kar 9 zlatih) je romalo v roke celjskega kluba Z’dežele Sankaku, sledila sta mu ljubljanska Olimpija in Bežigrad.

Večina lanskih prvakov je ubranila naslov, nekaj pa je bilo tudi presenečenj. To velja zlasti za moški kategoriji do 60 kg in do 81 kg. V kategoriji do 60 kg je mladi David Štarkel v finalu presenetil večkratnega prvaka in klubskega sotekmovalca Matjaža Trbovca, v finalu kategorije do 81 kg pa je Gašper Jerman po le 21 sekundah boja na pleča položil reprezentanta in branilca naslova Jesenka Četiča. Finalni obračun v kategoriji do 66 kg med klubskima sotekmovalcema Rokom Plešnikom in Adrianom Gombocom se je po opominu Plešnika končal z minimalno zmago Gomboca. V kategoriji do 73 kg je Rok Drakšič upravičil vlogo favorita – v finalu je premagal Martina Hojaka, v kategoriji do 90 kg je naslov po pričakovanju osvojil Mihael Žgank, v kategoriji do 100 kg je slavil 34-letni Igor Spasojevič, v najtežji kategoriji pa je Matjaž Ceraj pometel s tekmeci.

dp7

Najmlajša članska prvakinja je postala 17-letna Maruša Štangar, ki je v finalu kategorije do 48 kg z ipponom ugnala Ljudmilo Merčnik. Marušina sestra Anja je v višji težnostni kategoriji morala priznati premoč izkušeni Petri Nareks do 52 kg, v kategoriji do 57 kg pa se je finale dveh obetavnih tekmovalk, Manje Kropf in Andreje Leški, končal z zmago slednje. V najbolj zanimivem finalu je v kategoriji do 63 kg je Tina Trstenjak premagala Vloro Beđeti. V kategoriji do 70 kg je pričakovano zmagala branilka naslova Anka Pogačnik, to je uspelo tudi Anamariji Klementini Velenšek v kategoriji do 78 kg, v najtežji kategoriji pa je po četrti operaciji levega kolena in vidno vitkejša uspešno nastopila Lucija Polavder ter se veselila novega naslova.

16467_362893907238368_8003834284202359492_n (1)eycika

Vir: http://www.judo-zveza.si/

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.