01:31, sob, 27. Apr

ČHE na Kozjaku





Minuli teden smo preverili kako se odvija projekt gradnje črpalne hidroelektrarne Kozjak. Trenutno z vrtinami preverjajo kakovost prsti oz. izvajajo geološke raziskave. Tako pa naj bi bilo še nekaj mesecev.

Dravske elektrarne Maribor, ki investirajo v ČHE Kozjak, so že v fazi pridobovanja državnega lokacijskega načrta oz. dovoljenja. Morali pa so pridobiti tudi smercnice občine. V teh so zapisali želje lokalne skupnosti, predvsem po obnovi cest.

ČHE KOZJAK (3)
Ker skorajda povsod pri večjih državnih projektih primanjkuje denarja, so tudi v projektu ČHE obstali na določenih točkah. Projekt tako na občini še vedno podpirajo in teče naprej. Občani pa so o projektu precej spraševali v informativni pisarni. Naslednje tema, ki je občane večkrat privabila v informacijsko pisarno, je bilo pridobovanje državnega lokacijskega načrta oz. dovoljenja. Glede na število in tem pogovorov obiskov občanov, Mravljak pravi, da bi težko ocenil, kako je njihovo splošno stališče do projekta. Projekt se tako nadaljuje. Trenutno na Kozjaku izvajajo geološke raziskave. Razultate raziskav pa potrebuje projektant, ki bo določil pogoje izgradnje ČHE Kozjak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.