12:48, pon, 6. Maj

Cerar v Mariboru zgolj podprl županskega kandidata





Premier in predsednik SMC Miro Cerar je danes obiskal Maribor, kjer so mu predstavniki lokalnega gospodarstva predstavili težave, s katerimi se soočajo. Premier jim je prisluhnil, a poudaril, da je prišel v Maribor v vlogi predsednika stranke. Ob tem je podprl kandidata SMC za župana Maribora Antona Kranjca.

“Pozorno sem prisluhnil vsem tem podatkom, ki kažejo na negativna dejstva v Mariboru, in kot predsednik vlade bom seveda odnesel to s seboj v Ljubljano in imel vseskozi v mislih, da je situacija težka, da terja tudi nekatere hitre ukrepe, predvsem pa veliko nekega drugačnega razumevanja in pristopa kot doslej. Po drugi strani moram poudariti, da tukaj nastopam predvsem kot predsednik stranke SMC in ne želim tega srečanja pomešati s svojo vlogo na ravni države,” je v izjavi za medije ob koncu obiska povedal Cerar.

Po njegovih besedah je za prihodnji razvoj Maribora ključno, kdo ga bo vodil. “Kot predsednik stranke se zavedam, da je izredno pomembno, da v vsakem okolju, ki mu gre težko, najdemo prave ljudi, ki bodo lahko pomenili gonilo razvoja. V tem je bistvo rešitve tudi za Maribor,” je še povedal Cerar. Po njegovih besedah ima SMC za to “izvrstno ekipo kandidatov za mestne svetnike in res pravega kandidata za župana”.

Na novinarsko vprašanje, ali bo vlada izpolnila obljubo o 66 milijonih evrih obljubljene državne pomoči Mariboru s širšo okolico, je Cerar odgovoril, da bodo zadevo preučili. “Smo šele dober teden v vladi. Problemov je ogromno. Lahko samo zagotovim kot predsednik vlade, da bom še te dni s pristojnimi ministri odprl ta vprašanja in se intenzivno o njih pogovoril, da vidimo, kako bi lahko našli najboljše rešitve v najkrajšem možnem času,” je dejal.

Tudi glede usode Športnega centra Pohorje je dejal, da bo “deležen naše polne pozornosti”, vendar pa zaenkrat še ne more ponuditi nobene rešitve. “Pomembno je, da tudi sami v Mariboru nakažete rešitve,” je dodal.

Cerar si je na svojem prvem v obisku v Mariboru po zasedbi položaja predsednika vlade najprej ogledal Poslovno-proizvodno cono Tezno, kjer je obiskal podjetje Cimos TAM Ai. Nato so mu v volilnem štabu SMC v središču mesta predstavniki Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ), Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor in Tovarne Podjemov predstavili ključne težave lokalnega gospodarstva. Po podatkih ŠGZ je v zadnjih sedmih letih na njihovem območju propadlo več kot 2000 podjetij in okoli 8000 delovnih mest.

Kljub temu da ga je župan Andrej Fištravec, ki znova kandidira, prosil za srečanje, se Cerar danes ni srečal z njim. “Obžalujem, da Maribor gospoda Cerarja zanima le kot predsednika stranke v predvolilnem obdobju, kot premier pa je neodziven,” je zadevo komentiral Fištravec.

_DSC0121

Vir: STA

Dopolnjeno, danes ob 19.43

Mariborski župan Andrej Fištravec razočaran nad obiskom predsednika vlade Mira Cerarja

»Obžalujem, da Maribor gospoda Cerarja zanima le kot predsednika stranke v predvolilnem obdobju, kot premier pa je neodziven. Podobno je ravnala tudi prejšnja predsednica vlade Alenka Bratušek, ki se je raje družila na maturantski četvorki, gospodarske konference z mednarodnimi vlagatelji v Mariboru pa se na naše povabilo ni udeležila.” je v izjavi za javnost povedal župan Mestne Občine Maribor Andrej Fištravec.

Vodstvo MOM pa je dodalo: “Dodajamo, da je vodstvo Mestne občine Maribor predsednika vlade večkrat povabilo v Maribor na vsebinsko urgentna srečanja, vendar žal ni bilo deležno pozitivnega odziva.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.