16:02, pet, 3. Maj

Brezdomci praznujejo svoj dan





Po vsem svetu danes praznujejo dan brezdomcev. Tako ob dnevu vseslovenske brezdomne mreže in Društvo brezdomni – do ključa po vsej Sloveniji pripravljajo dejavnosti. Tako so se vse slovenski akciji pod sloganom “Deluj lokalno na svetovni dan brezdomstva – Naj se čuje brezdomski glas v vsako slovensko vas”, pridružili tudi v Mariboru.

V mariborskem zavetišču za brezdomce pomagajo prebroditi stiske in reintegrirati brezdomce v skupnost. Po besedah koordinatorja socialnih programov pri Karitas Maribor Boštjana Cvetiča je glavni namen in sporočilo tega dneva prikazati javnosti potrebe, ki jih brezdomci potrebujejo na lokalnih ravneh.

dan brezdomcev (10)

Po besedah Cvetiča imajo v sprejemališču na Ljubljanski ulici 23 okrog 40 postelj, ki niso zasedene, a hkrati opozarja, da statistika ne pove vsega: “Človeka, ki diha s pomočjo kisika, ne moremo dati na nadstropno posteljo. Večkrat moramo ponoči premeščati ljudi,” dodaja.

Brezdomci, ki so v zavetišču našli svoj topel dom, pa so enotni: “Če ne bi bilo teh ljudi, ki nam nudijo streho nad glavo, najverjetneje tudi nas več ne bi bilo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.