06:55, pon, 6. Maj

Brez obiska, četudi bi Mariborski otok odprli prej





Kot smo poročali, bo Kopališče Mariborski otok zaradi urejanja zaprto do 23. junija. Mnogi so se ob tem spraševali, ali je to tik pred sezono smiselno, a upravljavci odgovarjajo, da je obisk pred tem datumom tudi zaradi hladne vode preverjeno slab.

Kopališče Mariborski otok bo zaradi urejanja do 23. junija zaprto za vse obiskovalce. „Kopalna sezona na Mariborskem otoku je pred vrati, zato smo delavci Športnih objektov Maribor pričeli z urejanjem kopališča, tako, da bo kopališče čim bolje pripravljeno za poletne užitke,“ je moč prebrati na Facebook profilu Kopališča Mariborski otok.

Mariborski otok

Kot je pojasnil Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor (ŠOMB), ki Kopališče Mariborski otok upravljajo, je to zaprto predvsem zaradi varnosti obiskovalcev, saj so pričeli z izvajanjem vzdrževalnih del. „Trenutno izvajamo sanacijo bazenov in bazenske inštalacije, urejamo odbojkarska igrišča in usposabljamo strojnico za delovanje,“ pravi Knez in doda, da so ta dela resnično nujna, saj v nasprotnem primeru odprtje kopališča sploh ne bi bilo mogoče.

Dela so, skupaj s fiksnimi stroški obratovanja po njegovih besedah v skupni vrednosti 30-tisoč evrov, nekaj pa opravijo tudi prostovoljno. „Denimo pleskanja, manjša popravila, košnjo,“ pove Knez.

Posodobitev nujna, saj je vse dotrajano

Drugih posegov v obstoječo infrastrukturo po navedbah Kneza letos ne bo, prav tako ne morejo časovno opredeliti, kdaj bo Mestna občina Maribor (MOM) zagotovila potrebna finančna sredstva za načrtovano rekonstrukcijo celotnega kopališča. Je pa, kot še pravi, posodobitev kopališča nujna, saj je dejansko vse dotrajano.

Kopalna sezona na Mariborskem otoku se bo tako predvidoma pričela v petek – 24. junija; cene vstopnic pa bodo enake kot v prejšnji sezoni.

Mariborski otok

Sicer pa so se številni ob tem spraševali, zakaj so se del lotili šele zdaj – tik pred poletno sezono, in ali ne bi bilo bolj smiselno dela opraviti prej, kopališče pa v tem času že odpreti.

Pred koncem junija obisk slab, tudi zaradi relativno hladne vode

„Kopališče Mariborski otok se bo letos odprlo v podobnem časovnem okvirju kot lani (lani se je odprlo 22. junija – op. p.),“ pripoveduje Knez in dodaja, da se pravzaprav že zadnjih šest let odpira nekoliko kasneje. „Včasih smo ga odpirali v sklopu Športnega vikenda Maribora v začetku junija, a je bil obisk do konca meseca relativno slab,“ izpostavlja direktor ŠOMB. Razlog v tem vidi v hladni vodi, saj se ta v prvih poletnih dneh še ne segreje dovolj. Možnosti za prejšnjo otvoritev in tudi podaljšanje sezone, posledično pa tudi večji obisk, vidi v rekonstrukciji bazenov, ki bi omogočila ogrevanje vode.

Na mariborskem otoku so sicer na voljo trije bazeni: otroški (velikosti 17 x 11 metrov in globine 0,40 metra), srednji (velikosti 27 x 19 metrov in globine 1,35 metra) in veliki (velikosti 47 x 27 metrov in globine 1,35 metra).

 

Morda Vas zanima tudi:

Kopališče Mariborski otok tik pred sezono zaprto

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.