18:24, tor, 14. Maj

Brez izpita, vinjen in z ukradenimi tablicami bežal pred policisti





Mlad Mariborčan je ponoči brez izpita in vinjen, z neregistriranim vozilom, na katerem so bile ukradene registrske tablice bežal pred policisti na avtocesti med Ljubljano in Mariborom, ki so ga želeli ustaviti zaradi cestnoprometnega prekrška. Bežal je vse od naselja Ljubečna do izvoza Rogoza, kjer je povrh še trčil v policijsko vozilo.

Foto: STA
Foto: STA

Celjski policisti so malo pred 2. uro zjutraj želeli ustaviti 20-letnega Mariborčana. Kljub pravilnemu in predpisanemu ustavljanju z vozilom ni ustavil, temveč je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Tepanja. Zato se je celjskim policistom pridružila še patrulja policistov iz Šentjurja pri Celju, pozneje tudi iz Slovenskih Konjic.

Bežeči voznik vozila ni ustavil vse do avtocestnega izvoza Rogoza. Za tem izvozom je zapeljal s prehitevalnega prometnega pasu na vozni pas, kjer je z zadnjim delom avtomobila trčil v sprednji del policijskega vozila, navajajo na mariborski policijski upravi.

Po trčenju je sunkovito zavil v levo, zato je njegovo vozilo pričelo bočno drseti v levo in s prednjim desnim delom vozila je trčil v kovinsko odbojno varovalno ograjo. Potem ko se je odbilo od ograje, je njegovo vozilo obstalo prečno na cesti. Tik preden je nehal drseti, je vanj trčil še policist. V prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda na obeh vozilih ter odbojni ograji, navajajo mariborski policisti.

Policisti so ugotovili, da bežeči voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj vozniškega izpita še ni opravil. Na vozilu, ki ni bilo registrirano, je imel nameščeni v soboto ukradeni registrski tablici. Vozilo ni imelo ne vinjete ne zimske opreme.

Policisti so s preizkusom ugotovili tudi, da je imel voznik v organizmu 0,26 mg/l alkohola. Zato so mu zasegli zvozilo in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Okrajnemu sodišču so predlagali, naj vozniku poleg sankcij za opisane prekrške izreče še stransko sankcijo odvzema začasno zaseženega vozila. Glede ukradenih registrskih tablic pa bodo podali kazensko ovadbo in tablici vrnili lastniku.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.