11:28, pet, 17. Maj

Bedeniku iz mariborskega urada za šport odvzeli pooblastila





Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je z včerajšnjim dnem (23. februarja), preklical pooblastila dosedanjega vodje Urada za šport mestne občine Maribor Klemna Benedika in za opravljanje nalog vodje urada začasno pooblastil Simona Mihalino, zaradi suma o nepravilnostih pri delovanju urada.

Dosedanji vodja urada za šport MOM Klemen Benedik

Vodstvo MO Maribor je zaradi sumov o nepravilnostih pri delovanju Urada za šport včeraj uvedlo tudi notranji revizijski nadzor. Na podlagi ugotovitev notranje revizije bo vodstvo MO Maribor sprejelo ustrezne ukrepe. Kot so sporočili iz mariborske mestne občine je Bedenik začasno premeščen na enakovredno delovno mesto znotraj Urada za šport.

Novi začasni vodja Urada za šport Simon Mihalina je dobil nalogo, da v skladu z dosedanjo prakso takoj izvede sofinanciranje športnih društev po dvanajstinah v skladu z določili začasnega financiranja.

Župan Fištravec je ob tem z dnevnega reda 4. redne seje mestnega sveta MO Maribor umaknil gradivi “Letni program športa za leto 2015” in “Spremembe in dopolnitve Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mestni občini Maribor”. Eden od razlogov za umik gradiv je potreba po predhodni pripravi strategije v skladu nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji in Zakonom o športu. Vodstvo MO Maribor si prizadeva za učinkovito organizacijo dela urada ter okrepljeno skrb za razvoj tako vrhunskega kot rekreativnega športa na področju Maribora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.