08:43, pet, 26. Apr

Alkoholizirani voznik ogrožal najmlajše pešce





Danes ob 11.18 je 47-letnik iz Kungote vozil osebni avtomobil iz smeri Partizanske ceste proti Kersnikovi ulici v Mariboru. V tem trenutku je na Trgu Borisa Kidriča na označenem prehodu za pešce cesto prečkalo 10 otrok, starih 2 in 3 leta, ki so bili v spremstvu dveh vzgojiteljic. Nevestni voznik se pred prehodom za pešce ni ustavil, ampak je gručo otrok na prehodu za pešce raje obvozil.

alkohol vozi trezen policija

Njegovo kršitev sta opazila policista Policijske postaje PP Maribor I, zapeljala za njim in ga ustavila. Vozniku sta odredila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,55 mg/l alkohola. Policisti so mu brez pomislekov takoj odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Takoj mu je bil izdan tudi plačilni nalog za obe kršitvi (izsiljevanje pešcev in vožnja pod vplivom alkohola).

Policisti prepuščajo javnosti oceno o tem, kako nevarno situacijo je povzročil opisani voznik in kakšne bi lahko bile posledice. Otroci in mladoletniki spadajo v t. i. skupino šibkejših prometnih udeležencev, saj se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč. Vozniki moramo nanje še posebej paziti! Zavedati se moramo, da so otroci kot prometni udeleženci nepredvidljivi, prometne predpise si razlagajo po svoje (predvsem prometne znake, ki obveščajo o varni hoji), poleg tega ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato moramo za njihovo varnost skrbeti predvsem drugi udeleženci v cestnem prometu.

Vozniki!
Kot udeleženci v prometu bodimo na otroke in njihovo nepredvidljivost še posebej pozorni! Temu prilagodimo tudi način svoje vožnje. Še posebej bodimo pozorni v bližini vrtcev in šol ter krajev, kjer se morda otroci igrajo (npr. na ulicah, na parkiriščih …). In še to, že tolikokrat ponovljeno: alkohol ne sodi za volan!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.