00:48, sob, 4. Maj

Ali so begunci ropali v Šentilju?





Sinoči naj bi – po naših neuradnih informacijah – begunci oropali bencinsko črpalko in gostinski lokal v Šentilju. Na policijski upravi Maribor so to informacijo zanikali. Miran Šadl (tiskovni predstavnik PU Maribor) je pojasnil, da so tujci prišli na bencinski servis, kjer so želeli kupiti potrebščine.

FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija

Po prvih uradnih obvestilih, so se na bencinskem servisu v Šentilju nahajali tujci, verjetno iz nastanitvenega centra Šentilj. “V nekem trenutku se je mimo pripeljala policijska patrulja popolnoma naključno in se tam tudi ni ustavljala, kar je splašilo te tujce“, je med drugim pojasnil Miran Šadl. Iz tega razloga naj bi začeli panično bežati iz prodajalne “in posledično nekaj stvari odvrgli, nekaj pa verjetno odnesli s seboj“, je dejal Šadl in pri tem opozoril, da je na posnetkih varnostnih kamer jasno razvidno, da so vsi ti tujci imeli namen plačati izbrane izdelke.
Trenutno policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja. “Policija se bo, glede na voljo oškodovanca, torej ko bo znano kakšna je škoda in če se bo odločil za pregon, zagotovo, kot ji nalaga zakon, trudila poiskati storilce tega dejanja in če jih bomo našli, seveda ovadila pristojnemu tožilstvu,“ je še dodal Šadl.

FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija

Občane in občanke pa med tem skrbi ali so gostinski lokali, trgovine in bencinska črpalka v prihodnjih dneh varni. Na to vprašanje je Šadl pojasnil, da bodo še naprej izvajali zakonsko določene naloge (kot jih tudi sicer) ter ocenil, da splošna varnost v Šentilju (zaradi omenjenega dogodka) ni ogrožena. Ali lastniki lokalov, trgovin in podobno potrebujejo varnostnike, pa se morajo odločiti sami.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.