09:16, pon, 29. Apr

Akcija »Alcohol & Drugs«





V času od 2. do vključno 8. 6. 2014 bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali evropsko usklajene poostrene aktivnosti usmerjene v ugotavljanje psihofizičnega stanja voznikov »Alcohol & Drugs«.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Namen akcije je zmanjšati delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Policisti bodo v času izvajanja akcije poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov in odrejali preizkuse alkoholiziranosti vsem kontroliranim voznikom v cestnem prometu. Še posebej bodo policisti pozorni na kršitelje, ki prekoračujejo hitrost vožnje, vozijo po nepravi strani oziroma v nepravilni smeri vožnje in ne upoštevajo pravil o prednosti. Prav tako bodo posebno pozornost namenili nadzoru voznikov in vozil, s katerimi se prevažajo skupine otrok, voznikov, ki opravljajo javni prevoz potnikov in voznikov tovornih vozil.

V sklopu akcije bodo v soboto, 7. 6. 2014 v nočnem času izvedli večji poostren nadzor Promil, v katerem bo sodelovalo večje število policijskih patrulj na celotnem območju Policijske uprave Maribor.

Vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.

Dosledno pa upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.