14:06, pet, 17. Maj

5. Eko maraton vnesel športni duh Maribor





V štajerski prestolnici se je ta vikend odvil že 5. Eko Maraton. Zaradi močnega deževja in poplavljene ceste na trasah kolesarskega maratona je bil sobotni del prireditve odpovedan. Kot pravi organizator, je varnost udeležencev na prvem mestu, zato je bila odpoved edina možna odločitev.

Mnogi kolesarji so odločili svoje prijave zamenjati za nedeljske tekaške, ostalim bodo startnino vrnili. V nedeljo je bilo tekmovalcem vreme bolj naklonjeno. Ob idealnih temperaturah za tek je nekaj manj kot 2000 tekačev uživalo na 10 in 21 kilometrski progi.

eko maraton 6

Med tekači je na pol maratonski progi slavil tekač Roman Kejžar, z rezultatom 1:10:08. Drugo in tretje mesto sta zasedla Gregor Kustec in Matej Fujs . Med dekleti je na 21 km je zmago slavila Helena Javornik s časom 1:25:27, druga je bila Maja Peperko, tretje mesto pa je osvojila Kaja Obidič.
Na krajši (10 km) progi je slavil Riko Novak z rezultatom 32:06, drugi je bil Gašper Žerjal, tretji pa Sašo Pečnik, medtem ko je med ženskami zmagala Anja Rugelj z rezultatom 39:39, druga je bila Barbara Radoš, tretja pa Marjeta Arčnik.

Center Maribora se je v času maratona spremenil v pravo športno središče, kjer so se predstavili številni sponzorji, med drugim tudi eden izmed glavnih sponzorjev, trgovsko podjetje Hervis. Mnogi obiskovalci centra mesta so športni vikend tako izkoristili tudi za nakup cenejše športne opreme. Na Trgu Leona Štuklja je bila namreč že od četrtka postavljena Hervisova športna trgovina s številnimi znižanimi artikli.

Direktor prireditve Dejan Vlaisavljević je vesel, da je Eko Maraton postal tradicionalna prireditev: »Vesel sem, da imamo v mestu Mariboru rekreativno prireditev, ki jo imajo tudi druga urbana mesta v Evropi. Želim si in trudili se bomo, da bo prireditev vsako leto kakovostnejša s tem pa bomo vsako leto v Maribor privabili udeleženci iz cele Slovenije in sosednjih držav.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.