04:37, sre, 8. Maj

4000 podpisov za soodločanje





Predstavniki skupine Odločaj o mestu so mariborskemu županu Andreju Fištravcu, slednji pa v.d. direktorju mestne uprave Bojanu Babiču, predali 4000 podpisov v podporo uvedbi participatornega proračuna. Fištravec se je zahvalil “za škatle“, s čimer je šaljivo pozdravil tovrstno iniciativo, Babič pa je dodal, da so mu “naložili kar nekaj dela.

fistravec predal babicu

Predstavniki Mestne občine Maribor so predstavnike skupine Odločaj o mestu sprejeli v dvorani generala Rudolfa Maistra. Tudi danes, kakor že večkrat pred tem, je župan Fištravec uvedbi participatornega proračuna izrazil podporo. Škatle s podpisi je simbolno predal Babiču, ki je obljubil, da bodo preučili možnosti uvedbe pilotnega projekta (tudi na podlagi prejetih podpisov). Poudaril je še, da je treba “slediti trenutno veljavni zakonodaji” in dodal, da pravnih ovir najbrž ne bo, četudi primera uvedbe participatornega proračuna v Sloveniji še ni bilo.

primc predal fistravcu

Kot je v imenu skupine Odločaj o mestu pojasnil Matic Primc, so z odzivom zadovoljni: “ocenjujemo, da ima predlog zadostno podporo in je čas, da storimo naslednji korak, preidemo od besed k dejanjem.” V praksi bi lahko postalo “participatornih” okoli 5% mestnega proračuna, namenjenih izključno investicijam.

dvorana generala maistra

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.