18:52, pon, 29. Apr

4. Štengijada za pomoč otrokom





Policisti, cariniki, reševalci, vojaki, tudi učitelji so se danes zbrali na t.i. Štengijadi ali teku trojk po stopnicah na Kalvarijo. Tako so združili rekreacijo z dobrodelnostjo, kajti vsi člani ekip so s simbolno startnino prispevali 5€ za nakup ultrazvočnega aparata, ki ga potrebujejo na mariborski pediatriji.
Letos je na Štengijadi, ki jo četrto leto zapored prirejajo v sklopu Otroške varnostne olimpijade, sodelovalo 34 ekip. Prvič so se teku pridružili učitelji iz OŠ Slovenska Bistrica. Po treh letih zmag Celjanov, so si pokal tokrat priborili člani ŠD Račka.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Bolj pomembno kot tekmovanje, pa je dobrodelnost. Kot je pojasnil organizator Štengijade Donald Rus (Policijska uprava Maribor) na ta način zbirajo “sredstva za nakup ultrazvočnega aparata za Kliniko za pediatrijo na UKC Maribor.”

Foto: BK TV
Foto: BK TV

Vsakoletna rdeča nit Štengijade je pomoč otrokom. Predstavniki PU Maribor tako povabijo partnerje, ki sodelujejo in pomagajo pri izvedbi Otroške varnostne olimpijade, na finalu katere bodo predstavnikom UKC predali letos zbran denar. Tokrat so se Štengijadi pridružili tudi znani športniki oz. športnice. Katere? Izveste v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.