13:58, pet, 26. Apr

12 amandmajev k predlogu proračuna MOM





V mariborski SD ugotavljajo, da mestni proračun za leto 2015 “ne odraža potreb mesta in ni v duhu časa ter stanja financ“. Tako je danes, na novinarski konferenci, dejal Tone Gačnik, predsednik mariborske SD. Oblikovali so 12 amandmajev. Od tega ali jih bodo upoštevali predlagatelji proračuna ali ne, pa bo odvisno ali bodo na četrtkovi seji predlagan proračun sprejeli ali ne.

sd novinarska

Odgovornost za stanje v mestu ter financah predstavniki SD pripisujejo vodstvu Mestne občine Maribor ter Mestne uprave. “Tudi sedanja garnitura ne spreminja razmer na bolje“, je dejal Gačnik. Med drugim je izpostavil, da naj bi bila v proračunu očitna neenakomerna obravnava mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Pogreša tudi strategijo o cenah komunalnih storitev, te naj namreč vodstvo ne bi imelo, med tem ko so predstavniki nekaterih podjetij že napovedali dvig cen. Med očitki smo slišali še, da proračun ne vključuje t.i. participatornega dela. Metod Dolinšek je pojasnil, da predlagajo uvedbo in izvajanje (najprej) pilotnega projekta v eni izmed mestni četrti, nadalje pa razvojnega projekta, tudi v letih 2016, 2017 itd. Za pilotni projekt ocenjujejo, da bi zadostovalo 20 tisoč evrov. “10 tisoč evrov smo našli v postavki za odvetniške storitve, znotraj administrativnih stroškov uprave. […] Drugi vir sredstev je pa v podjetniških spodbudah,” je pojasnil Dolinšek.

sd novinarska 3

Mimogrede pa so predstavniki SD na današnji konferenci izpostavili še, da se še nikoli ni zgodilo, da bi predlagatelji mestnega proračuna prejeli toliko popravkov, kolikor so jih (ali jih še bodo) tokrat. Pri tem niso mislili zgolj njihovih 12, temveč naj bi bilo vseh skupaj, ki so jih podali predstavniki različnih političnih opcij, toliko, da so zapisani na 54 straneh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.