23:01, sob, 18. Maj

10 let spletnega podjetniškega portala e-Vem





Spletni portal e-Vem deluje 10 let. Ob tej priložnosti v začetku novembra po vsej Sloveniji predstavljajo delovanje in uporabnost državnega portala za podjetnike in podjetništvo. Portal in svetovalci raznih državnih institucij so se predstavili danes tudi v Mariboru.

unnamed (1)

“Preko spletnega portala e-Vem država v bistvu omogoča enostavnejšo registracijo podjetja, pa tudi vrsto drugih zadev za podjetja ali pa za tiste, ki razmišljate o poslovni poti s svojim podjetjem”, je dejala Tina Kuriš iz Ministrstva za javno upravo.

Ob tem se tretjina zainteresiranih podjetnikov registrira preko portala eVem, dve tretjini pa še vedno fizično na eVem točkah po vsej državi, zato je tudi tokratna prireditev v Mariboru imela namen popularizacije omenjenega portala.

Ena izmed novosti bo že od 1. januarja 2016, ko bodo vsa podjetja morala vse prijave in odjave za zdravstveno socialne zadeve, urediti prav preko portala e-Vem.

Sam obisk podjetnikov in ostalih občanov je, ob predstavitvi eVem portala v Mariboru, bil odličen, kar kaže, da je bila predstavitev nujna, je menila Leonida Polajnar iz območne Obrtno podjetniške zbornice Maribor.

Dejstvo pa je, da bo v prihodnosti vedno več del, od registracij do ostalih potrebnih zadev, podjetniki urejali bolj udobno, torej preko spleta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.