19:05, pon, 13. Maj

10 let ekološkega kmetijstva





Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede danes obeležujejo 10. obletnico študijskega programa ekološko kmetijstvo. Pripravili so slavnostno akademijo, v avli fakultete pa razstavo domačih pridelkov iz raznovrstnih ekoloških kmetij.

avditorium fkbs

Večina študentov je danes prisluhnila govorom in predavanjem na sicer tradicionalni strokovni konferenci Aktualno na področju ekološkega kmetijstva. Letošnja je deveta zapored in tokrat v znamenju obeleževanja okrogle obletnice študijskega programa. To so v pozdravnih govorih izpostavili tudi Martina Bavec (predstojnica štud. programa ekološko kmet.), Igor Tičar (rektor Univerze v Mariboru), poslanka Vesna Vervega in mnogi drugi gostje slavnostne akademije.

DSC_6812

Študentje prve bolonjske stopnje (smeri ekološko kmetijstvo) pa so nam zaupali, da jim je program všeč, da so ga izbrali, ker v njem vidijo perspektivo, ker verjamejo, da bodo (po diplomi) zaposljivi in ker vedo, da je ekološko kmetijstvo že nekaj let v porastu. Konec koncev tudi kupci vse večkrat preverjamo poreklo prehrambenih izdelkov in dejstvo je, da raje izberemo domače, bolj naravno, če imamo to možnost.

DSC_6798

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.