V Radencih bo med 19. in 22. marcem 2025 ponovno oživela prava kulinarična tradicija – 29. Pomurska salamiada, ki jo že vrsto let z veseljem prireja Turistično društvo Radenci.
“K ocenjevanju vabimo ljubiteljske izdelovalce domačih suhih salam. Hkrati vas prosimo, da k sodelovanju povabite tudi vaše prijatelje in znance – izdelovalce salam. Najbolje uvrščeni izdelovalci se bodo udeležili slovenskega finala salamiad, prejeli pa bodo tudi posebne nagrade,” so zapisali na straneh občine.
Sreda, 19. marec 2025
Od 17.00 do 20.00 bo potekal prevzem vzorcev salam, ki jih bodo ljubiteljski izdelovalci lahko oddali za ocenjevanje. Prevzem bo potekal v Bistroju Erinox, na Titovi cesti 6 v Radencih.
Četrtek in petek, 20. in 21. marec 2025
V teh dneh bo potekalo strokovno ocenjevanje prejetih vzorcev. Strokovna komisija bo preučila salame in jih ocenila glede na kakovost, okus, videz in druge pomembne lastnosti, ki določajo vrhunsko domačo salamo.
Sobota, 22. marec 2025
Ob 18.00 uri bo v restavraciji hotela Radin v Radencih potekala zaključna prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim izdelovalcem salam. Po ocenjevanju boste imeli priložnost okusiti najboljše salame, ob tem pa uživati v prijetnem druženju ob glasbeni spremljavi.
Ne zamudite priložnosti, da postanete del tega čudovitega praznika, ki je za vse ljubitelje okusnih domačih salam prava kulinarična izkušnja.